Hoppa till innehåll

Skaffa bostad

För dig som söker efter nytt boende

E-tjänster för Skaffa bostad

Resa, gå och cykla

För dig som reser från punkt A till punkt B i vår kommun.

E-tjänster för Resa, gå och cykla

Miljö, klimat och hållbarhet

För dig som vill veta mer om vårt miljö- och klimatarbete samt hållbarhet.

E-tjänster för Natur, vatten och skötsel av allmänna platser

Aktuellt

19 januari, 2022

Feriepraktik sommaren 2022

Sommaren närmar sig och arbetet med feriepraktikplatser har börjat. Detta året är det ungdomar födda mellan 2003 och 2006 som kan söka sommarjobb i kommunen.
19 januari, 2022

Fullt ös på Naturmagasinet!

Naturmagasinet i Falsterbo är öppet hela året. Under sälsäsongen kan du dessutom ta tåget dit! Det är gratis och ett nöje för hela familjen! Sälsäsongen på Måkläppen är öppen november-januari. Passa på att göra en utflykt med familj och vänner innan sälsäsongen är slut för detta året.
18 januari, 2022

Klimatklivet – stöd till klimatinvesteringar

Visste du att åtgärder som på ett varaktigt sätt minskar utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser kan få stöd genom Klimatklivet? Stödet kan beviljas med upp till 70 procent av investeringskostnaderna. Nästa ansökningsperiod är planerad till 10 februari – 28 februari 2022.
18 januari, 2022

På väg - En ny SkåneExpress

Vellinge kommun gör tillsammans med Skånetrafiken och Trafikverket satsningar för att förbättra hela trafiksituationen mellan Malmö och Falsterbonäset. Stora satsningar över en lång tid framöver för att du ska kunna resa enklare, snabbare och mer hållbart. På väg mot framtiden!
18 januari, 2022

Delta - digitalt arkiv för undervisning

Delta Vellinge är ett stöd för undervisande personal i Vellinge kommun. Genom plattformen kan pedagoger både dela med sig av undervisningsmaterial och hämta inspiration och kvalitetssäkrade planeringar.
18 januari, 2022

Entreprenöriellt lärande i grundskolan

Fram till slutet av läsåret 2022 pågår ett projekt för att stärka det entreprenöriella lärandet i grundskolorna. Marcus Persson är projektledare och sammanfattar projektets utmaningar, vilka förväntningar som finns och planen framåt.
18 januari, 2022

Vi fortsätter tänka nytt

I Vellinge välkomnar vi modet att tänka nytt. Det har hjälpt oss att skapa några av landets bästa skolor och en god äldreomsorg. Och nu när framtiden ställer större krav på oss, tänker vi fortsätta tänka nytt, för att fler ska kunna fortsätta ha det bra.
18 januari, 2022

Framtidssäkrad utbildning

Våra barn och unga växer upp i en tid då världen förändras exceptionellt snabbt – en tid präglad av genombrott och utveckling men också av omställning.
14 januari, 2022

Måndag den 17 januari uppdaterar vi våra e-tjänster

Mellan kl. 08.30 - 15.00 kommer därför våra e-tjänster ej gå att använda. Vi beklagar detta! Välkommen att kontakta oss vid frågor!
14 januari, 2022

Krafttag mot droger i Vellinge!

Vellinge kommun har tagit fram en ny handlingsplan för det drogförebyggande arbetet. Visionen är tydlig - Vellinge kommun ska vara fri från missbruk och skador av alkohol, tobak och andra droger. Tillsammans med flera aktörer införs en rad insatser för att hindra de ungdomar som är på väg in i ett missbruk och hjälpa de som behöver att ta sig ur ett sådant.