Hoppa till innehåll

Skaffa bostad

För dig som söker efter nytt boende

E-tjänster för Skaffa bostad

Stadsplanering

För dig som vill veta mer om vilka planer som finns för mark- och vattenanvändningen i Vellinge kommun

Resa, gå och cykla

För dig som reser från punkt A till punkt B i vår kommun.

E-tjänster för Resa, gå och cykla

Miljö, klimat och hållbarhet

För dig som vill veta mer om vårt miljö- och klimatarbete samt hållbarhet.

E-tjänster för Natur, vatten och skötsel av allmänna platser

Aktuellt

24 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Med rätt förberedelser kan man klara en besvärlig situation bättre och samhällets resurser kan först gå till dem som bäst behöver den. Viktigast är att ha vatten, mat och värme samt att kunna ta emot information från kommunen och myndigheterna. Det är också viktigt att kunna kontakta familj och vänner.
24 september, 2021

Namntävling för våra verksamhetsområden

Vellinge kommun vänder sig till dig som vill vara med och sätta din prägel på omgivningen och vara en del av den fortsatta utvecklingen. Vellinge växer och med det tillkommer det nya områden för både boende och företag. Nu utlyser vi en namntävling för det nya verksamhetsområdet som kommer ta form mellan E6 och väg 100. Samtidigt vill vi passa på att namnge våra två befintliga verksamhetsområden, det södra och det norra.
23 september, 2021

Vellinge kommun i toppen- närmast målen i Agenda 2030

För andra året i rad hamnar Vellinge kommun i toppskiktet i totalrankningen över Sveriges kommuners framgångar inom Agenda 2030. Under paraplyet Agenda 2030 ryms 17 mål som kan sammanfattas i tre block, ekologisk, - ekonomisk, - och social hållbarhet. I år hamnar Vellinge kommun på en andra plats, en placering bättre än i fjol.
22 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

I en kris ska du lyssna på din lokala P4-kanal. Där får du veta viktiga detaljer om hur läget är i samhället, lokala väderprognoser, var du kan hämta vatten, vart du kan bege dig om du behöver hjälp eller om det är evakuering på gång.
22 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Plötsligt blir det ett längre elavbrott i ditt hem. Hur håller du värmen? Hur får du tag på vatten? Och lagar mat? Här kommer lite tips och råd på hur du kan förbereda dig vid ett längre el- och värmeavbrott!
22 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Frivilliga resursgruppen (FRG) är ett samarbete mellan kommunen och frivilliga. Syftet med FRG är att på ett smidigt sätt ge kommunen tillgång till extra personal vid svåra påfrestningar.
22 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Visste du att en person behöver minst tre till fem liter vatten varje dag? Det räcker till dryck och det allra nödvändigaste de första dagarna, sedan behövs det mer. Har du hund, katt eller smådjur går det åt vatten även för dem.
22 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Hur hade du klarat dig utan att handla på en vecka? Plötsliga händelser som en snöstorm, strömavbrott eller vattenbrist kan snabbt påverka det dagliga livet. Därför kan det vara bra att ha ett lager med mat och vatten redan innan krisen kommer.
22 september, 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Nu startar krisberedskapsveckan! Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj framtagen av MSB med syfte att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig.
22 september, 2021

Guidad vandring

Vi vill att fler ska upptäcka och utforska den fina natur som omger oss. Det är bland annat därför vi månadsvis anordnar guidade vandringar med vår Naturguide på vift. Denna månads guidade vandring tar er till ljungen, björkarnas och strandens värld.