Hoppa till innehåll

Skaffa bostad

För dig som söker efter nytt boende

E-tjänster för Skaffa bostad

Resa, gå och cykla

För dig som reser från punkt A till punkt B i vår kommun.

E-tjänster för Resa, gå och cykla

Miljö, klimat och hållbarhet

För dig som vill veta mer om vårt miljö- och klimatarbete samt hållbarhet.

E-tjänster för Natur, vatten och skötsel av allmänna platser

Aktuellt

23 september, 2022

Krisberedskapsveckan: Är du beredd behöver du inte vara rädd

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober. I Vellinge kommun kommer vi därför informera om hem- och krisberedskap.
21 september, 2022

Diana Roik från Vellinge är Årets Gastronomiska Rektor

White Guide delar varje år ut priser till restauranger av högsta klass i Sverige. White Guide har även en tävling för matlagning inom offentlig sektor. Stora Hammars skola i Höllviken var nominerad i flera klasser och kammade hem en seger i kategorin Årets Gastronomiska Rektor.
21 september, 2022

Vellinge bland topp 10 i Agenda 2030

För tredje året i rad hamnar Vellinge kommun bland topp 10 i totalrankningen över Sveriges kommuners framgångar inom Agenda 2030. Under paraplyet Agenda 2030 ryms 17 mål som kan sammanfattas i tre block, ekologisk, - ekonomisk, - och social hållbarhet.
21 september, 2022

Välkommen till Arriedagen

Kom till Arriesjön strövområde 9 okt kl 11-15 för att upptäcka natur, kultur och friluftsliv. Håva efter spännande små vattendjur, lär dig paddla, orientera och upptäck småkryp. Allt mellan himmel och jord finns att upptäcka och utforska denna familjedag i vackert naturområde. Vi skapar gemensamt en familjedag över kommun- och föreningsgränser där alla är välkomna.
20 september, 2022

Sundsgymnasiet - enda gymnasium i Sverige som utses till Microsoft Showcase-skola

Sundsgymnasiet fortsätter utmärka sig nationellt. Skolan är nu en del av en liten grupp framgångsrika skolor internationellt som genom innovativ undervisning i världsklass exemplifierar framtidens undervisning. Microsoft Showcase School-programmet är ett program för skolomvandling och ett globalt community med pionjärskolor runt om i världen.
16 september, 2022

Europeiska mobilitetsveckan 2022

Europeiska mobilitetsveckan är en årlig återkommande kampanj för att uppmuntra till hållbara resor och transporter. Den belyser det pågående omställningsarbetet för att vi som kommun ska främja ett bättre resande. Årets slogan är ”variera dina resor” och i Vellinge kommun pågår just nu ett omfattande arbete.
13 september, 2022

LETA-uppstart 2022

Fyra medarbetare från Vellinge deltog när årets LETA*-program startades upp
12 september, 2022

Vad händer efter valet?

Vad händer efter att vallokalerna stängt och rösterna är räknade? Här förklarar vi!
8 september, 2022

Sundsgymnasiet blir Riksidrottsgymnasium för segling

Från och med hösten 2023 blir Sundsgymnasiet ett Riksidrottsgymnasium med fokus på segling. Svenska Seglarförbundet har sex nya RIG-platser och valt att nu satsa på Vellinge, utöver Motala och Lerum.
7 september, 2022

Tips för att minska din elförbrukning!

Vellinge kommuns energi- och klimatstrategi Linn ger smarta tips på hur du kan minska energiförbrukningen i ditt hushåll i höst!