Hoppa till innehåll

Återvinningscentral

Här hittar du information om var du slänger farligt avfall och annat som inte ska hamna i soppåsen.

Genom att sortera ditt avfall kan det mesta återvinnas och komma till användning fler gånger, vilket sparar både miljö, energi och naturresurser. Målet är att så lite som möjligt ska hamna på soptippen.

Hårdplast kan bli allt från bullerplank och diskborstar till blomkrukor. Mjuka plastförpackningar återvinns i huvudsak till sopsäckar, bärkassar och kabelskydd.

Glas, wellpapp och pappersförpackningar blir framför allt nya för packningar. Metallförpackningar kan bli järnvägsräls, bilkarosser, armeringsjärn och mycket annat.

Det är viktigt att det farliga avfallet återvinns på rätt sätt. När du lämnar in det på Lilla Hammars återvinningscentral kan du vara säker på att det inte förorenar miljön.

Återanvändning av hela saker

Om du har saker som kan skänkas kan du kan också kontakta någon av de ideella second-aktörerna som till exempel Lions Club, Myrorna, Emmaus eller Röda Korset.

Lilla Hammars Återvinningscentral

Museivägen 23, Höllviken.

Öppettider:

Måndag-torsdag kl. 11.00-18.00
Fredag-söndag kl. 09.00-15.00

Vid aftnar och andra helgdagar kan öppettiderna avvika, kontrollera därför alltid öppettiderna då på Sysavs hemsida.
Information kopplat till Coronaviruset och Sysavs riklinjer finns här.

Under helger och måndag förmiddagarna brukar det vara högt tryck. Därför rekommenderas du att besöka Återvinningscentralen vid andra tidpunkter.

Återvinningscentralen har containrar för:

Du kan inte lämna gasolflaskor och andra tryckkärl samt oljefat. Dessa returneras till tillverkaren. Bildäck lämnas till inköpsställen.

Om du har frågor om material, som inte finns omnämnda här, kan du ringa direkt till Sysav.

Senast uppdaterad:
15 oktober, 2021