Utbildning & barnomsorg

Utbildning är ett prioriterat område i Vellinge kommun. Vi erbjuder en utbildning i toppklass där barn och elever i alla åldrar kan inhämta och utveckla kunskaper och värden. Vi har en utbildningsorganisation med målet att främja alla barns och elevers utveckling och lärande. Barn och ungdomar i Vellinge kommun ska växa upp till självständiga, kreativa och ansvarstagande medborgare.

Så blev grundskolornas meritvärden för årskurs 9 läsåret 2017/18

Meritvärdena för eleverna i årskurs 9 i grundskolorna i kommunen läsåret 2017/18 finns nu sammanställda. Resultaten för Vellinge kommuns skolor är liksom året innan mycket goda, dock med några utmaningar.

Avgiftsförändringar per den 1 januari 2018

En reglering har skett gällande avgifter för barnomsorgs- och fritidsplats. Avgiften regleras årligen och grundar sig på den sammanlagda inkomsten. Mer om detta kan du läsa på följande länk: https://www.vellinge.se/utbildning-barnomsorg/nyheter/avgifter-fritidshem-hojs-fran-januari-2018/

Vellinges grundskolor klättrar i SKL:s Öppna jämförelser

SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) Öppna jämförelser rankar Sveriges kommuner efter elevernas resultat i skolan och även deras syn på skolan. Vellinge kommuns grundskolor rankas till plats 6 av Sveriges 290 kommuner. Vellinge hamnar på första plats bland Skånes kommuner.

Läs mer på http://vellinge.se/sv/utbildning-barnomsorg/nyheter/vellinges-skolor-pa-plats-6-i-skls-oppna-jamforelser/

Bästa "Resterkocken" finns på Södervångskolan

Att minska matsvinnet - det fick Morgan att titta i kylen och göra supergoda rotfruktsbiffar. Så pass goda att det räckte till en vinst i Resterkocken och 800 sköna kronor till en klassfest för kamraterna.
Grattis till Morgan säger vi!
Läs mer på http://www.vellinge.se/utbildning-barnomsorg/nyheter/basta-resterkocken-finns-i-vellinge/

Vellinge bästa skolkommun för fjärde året i rad

Återigen står det klart att Vellinge ligger i topp när det gäller skola och utbildning. Lärarförbundet presenterar nu sin rankning för 2017 och Vellinge blir Sveriges bästa skolkommun – för fjärde året i rad. Läs mer på länken: http://www.vellinge.se/utbildning-barnomsorg/nyheter/vellinge-arets-basta-skolkommun-for-fjarde-aret-i-rad/

Årets pedagog 2017 är utsedd

Mattias Leesment BerghHan är årets pedagog i Vellinge. Mattias Leesment Bergh, musiklärare på Sundsgymnasiet, får utmärkelsen för sin förmåga att få elever att trivas och utvecklas till sitt bästa jag.
- Det var ju helt oväntat och jag är nog lite chockad! Att jobba här på Sunds innebär att ha jättehärliga elever och kollegor, en bra ledning och goda förutsättningar för både lärare och elever, säger han.           

Storslam för Herrestorpskolan i White Guide Junior

WhiteGuide2017Herrestorpskolan knep inte mindre än två prestigefyllda priser vid galan White Guide som anordnades under gårdagen. Årets hållbara skolrestaurang och Årets gastronomiska rektor - båda dessa finns på Herrestorpskolan. Utbildningsavdelningen gratulerar och är stolta över priserna. Läs mer här.

Nya busstidtabeller publicerade

Från och med idag kan ni hitta aktuella skolskjutstidtabeller. Tabellerna gäller 170823 tills annat meddelas.

Vellinge i topp i Ekomatsligan

För tredje året i rad har Vellinge kommun tagit hem första pris i Ekomatsligan. I år med ett snitt på 80% ekologisk mat i kommunens skolor.  Skåne dominerade toppen i årets Ekomatsliga. Vellinge vann hela ligan, Lund kom två och Malmö trea tillsammans med Örebro kommun. Lund vann också ekomatspriset för högst andel ekologiska inköp. Region Skåne blev årets bästa ekolän, med 39 % eko. 

Vellinge kommuns skolor utan anmärkning vid Skolinspektionens tillsyn Vårterminen17.

I april månad genomförde Skolinspektionen tillsyn på skolorna i Vellinge kommun. Inspektionen rörde följande punkter: Förutsättningen för utbildningen vid skolenheterna och utveckling av utbildningen på skolenheterna. Tillsynen gällde förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola och kommunal vuxenutbildning. Samtliga enheter uppfyllde författningarnas krav och lämnades utan anmärkning! Tillsynsbesluten finns att läsa på: https://www.skolinspektionen.se/sv/Beslut-och-rapporter/?community=1233&school=0&category=Community#resultList

 Vellinge vann kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan

Vellinge kommun får utmärkelsen Guldtrappan 2017, för ett långsiktigt och effektivt arbete med digitalt lärande i skola och förskola. Priset delades ut på konferensen Framtidens lärande i Stockholm den 23 maj.Guldtrappen är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till skolhuvudmän som jobbar långsiktigt och strategiskt med digitalt lärande i skolan. Gott ledarskap för kompetensutveckling, digitala resurser och nätbaserat samarbete är några av kriterierna som ses över. Bakom utmärkelsen står stiftelsen DIU, datorn i utbildningen, och Sveriges kommuner och landsting, SKL.. http://www.diu.se/guldtrappan/

Gulddiplomering för Stora Hammar och Herrestorp

I årets Lilla Ekomatsliga deltog 90 förskolor och skolor från hela landet. Stora Hammar kom på femte och Herrestorp på sjätte plats med sina höga andelar ekomat i skola och förskola. Båda skolorna/förskolorna var bland de 14 som fick gulddiplomet på Nordic Organic Food Fair (NOFF) på mässan i Malmö den 17 november. För att få Ekomatscentrums gulddiplom krävs att maten består av över 75 procent ekologiska livsmedel. Stora Hammars andel ekologisk mat är 92 och Herrestorps 88 procent.                                                                                                   

Är du nyfiken att arbeta i Sveriges bästa skolkommun?

Vill du veta mer om hur det är att arbeta i en skola med de bästa förutsättningarna? Anmäl då ditt intresse här. Om du är nyfiken på vilka lediga tjänster som finns just nu i Sveriges bästa skolkommun hittar du dom här.