Hoppa till innehåll

Idrottsprofil

Vår idrottsprofil vänder sig till dig som vill kombinera din utbildning på ekonomiprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet med din idrott.

Självservice

Ansökningsperioden för idrottsprofilen är mellan den 20 augusti och den 1 december året innan det allmänna gymnaisevalet görs.

Du har en god kontakt med din idrottsförening och tränare och ett eget långsiktigt ambitiöst mål med ditt idrottande. Vi ger dig möjlighet att både träna och ha teoripass under skoldagen.

Idrotterna golf och ridsport går inte att söka inom profilen. Inom både profilen och NIU-utbildningarna (golf och ridsport) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng. Dessa kurser ges om det är möjligt att få in de på schemat annars kan prövning erbjudas.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig kursen Idrott och hälsa specialisering 1 och 2 – då utövar du din egen sport med din ordinarie tränare och en handledare (idrottslärare) på skolan. Dessa kurser läses under årskurs ett och två vilket innebär att i årskurs tre läser du enligt "vanligt schema" och inga dagar för idrott finns på skoltid.

Idrottsprofilen betyder helt enkelt att du kan ägna mer tid åt din idrott samtidigt som du satsar helhjärtat på dina studier. Idrottsprofilen innehåller 100-300 poäng som du kan räkna in i din ordinarie poängplan eller lägga som utökad kurs, individuella valet är din idrott.

Ekonomieleverna läser inriktning Ekonomi och kan inför årskurs tre välja fördjupning Marketing eller Controller. Juridikinriktingen går inte att välja inom idrottsprofilen.

Du får ett gymkort till Formtoppen i Höllviken där du kan träna i det välutrustade gymmet och delta i pass så ofta du vill.

Nedan dokument ska skickas in i samband med din ansökan.

Kontakt

Biträdande rektor
Josef Holmqvist
Telefon: 040-42 57 10 
E-post: josef.holmqvist@vellinge.se

Publicerad:
15 augusti, 2018