Hoppa till innehåll

Utbildningschefen i Vellinge slutar

Vellinge kommuns utbildningschef Sofia Henderup Larsson avslutar sin tjänst på egen begäran efter sommaren. Utbildningschefen kommer att gå till en tjänst som vice vd i Thorengruppen. 

Det är beklagligt att Sofia Henderup Larsson väljer att lämna Vellinge kommun. Sofia är en uppskattad ledare och har gjort ett bra avtryck i organisationen. Hon lämnar våra skolor och en organisation som presterar i toppklass i Sverige. Hon har gjort en fin insats för Vellinges utbildningsorganisation. Vi kommer nu att sätta igång rekryteringsarbetet för att hitta en ersättare, säger Marcus Willman kommundirektör i Vellinge kommun.

Jag har fått erbjudande av nya ThorenGruppens ägare och styrelse att gå in som vice VD för att bygga upp en hög kvalitet i verksamheten. Eftersom jag har ett stort hjärta för Vellinge och trivs väldigt bra, så har beslutet att tacka ja till uppdraget inte varit lätt. Förändrings- och förbättringsarbete är något jag brinner för och med möjligheten att få vara med och påverka har jag accepterat erbjudandet. Jag är tacksam och stolt över mitt jobb som utbildningschef i Vellinge kommun. Vellinge är en kommun i toppklass med stora möjligheter att ligga i framkant i allt den tar sig an, säger Sofia Henderup Larsson utbildningschef i Vellinge kommun.

Publicerad:
5 juni, 2024