Hoppa till innehåll

Nyhetsarkiv

Här kan du ta del av aktuellt från Vellinge kommun

 • Eldningsförbud i Vellinge kommun

  Just nu är brandrisken stor. Räddningstjänsten har fattat beslut om eldningsförbud i Vellinge kommun från och med den 10 augusti. Förbudet gäller tills vidare.

 • Viktigt med avstånd och hänsyn på stranden

  I helgen förväntas många besöka våra stränder. Med tanke på den rådande pandemisituationen vill vi påminna om att hålla avstånd, visa hänsyn till andra och att endast parkera på anvisade parkeringsplatser.

 • Fem enkla tips på hur du kan spara vatten

  Vatten är en av våra viktigaste resurser och något vi behöver tillgång till dagligen. Men det är viktigt att vattenanvändningen effektiviseras så att den onödiga vattenförbrukningen minskar.

 • Vellinge kommuns bevattningsförbud fortsätter att gälla

  Från och med fredagen den 26 juni klockan 16.00 är det bevattningsförbud i hela Vellinge kommun. Förbudet gäller varje dag klockan 06.00-22.00.

 • Allt fler invasiva arter – så här kan du förhindra spridningen

  Främmande djur och växter kan komma in i landet genom import eller via gods och transporter. Dessa kan sedan hamna i naturen – där en del blir invasiva och påverkar vår biologiska mångfald negativt. Vi behöver alla hjälpas åt att stoppa spridningen och därför har vi samlat 5 enkla tips på vad du kan göra!

 • Problem med stopp i avloppsledningarna – spola rätt i din toalett!

  Den senaste tiden har det varit ett återkommande problem med igensatta pumpstationer i kommunen. Orsaken är att det spolas ner sådant som egentligen inte ska spolas ner i toaletten. Därför behövs din hjälp!

 • Utomhusaktiviteter för stora och små på Falsterbo Strandbad

  Sommaren blev kanske lite annorlunda än många tänkt sig, men annorlunda behöver inte vara helt fel – tvärtom! Passa på att besöka alla smultronställen belägna alldeles runt knuten. På Falsterbo Strandbad hittar du massvis av spännande utomhusaktiviteter – för alla åldrar!

 • Att tänka på vid vattenskoterkörning

  Att åka vattenskoter är en rolig aktivitet och ett härligt färdmedel på sommaren. Men för att havet ska vara en lika trevlig plats för alla, finns vissa lagar och regler att förhålla sig till.

 • Fler ansökningar än väntat för bidrag till sommaraktiviteter för unga

  I maj i år avsatte kommunen 300 000 kronor som föreningar kunde söka för ungdomsaktiviteter under sommaren 2020. Detta för att, på grund av den rådande pandemin, ge unga möjlighet till en aktiv sommar även på hemmaplan. Nu har fler ansökningar än väntat trillat in och många spännande initiativ är igång.

 • Andra möjligheter till att träffas och ha kontakt med närstående på Vård -och omsorgsboende

  Samtliga vård- och omsorgsboende i Vellinge kommun har lösningar för att möjliggöra digitala och fysiska möten på ett säkert sätt.

 • Du kan få viktig samhällsinformation direkt i telefonen via SMS

  Kommunen erbjuder en tjänst som gör att du kan få SMS vid olika typer av störningar i kommunens infrastruktur eller vid en krissituation.

 • Fyrfackskärl blir till verklighet år 2021

  Från och med den 1 mars 2021 börjar Vellinge kommun införa ett nytt system för insamling av hushållsavfall. Detta innebär att kommunens villa- och fritidshusägare källsorterar sitt avfall hemma i soptunnan – istället för att själva köra iväg det till återvinningscentralen.

 • Bäckatorget förvandlas till en levande mötesplats

  Utvecklingen av Skanör fortsätter och nu har Bäckatorget fått sig ett lyft. Idag präglas torget av visionen om att skapa ett attraktivt och levande centrum – fyllt av trevliga mötesplatser och sociala ytor. För såväl gammal som ung.

 • Årets meritvärde för årskurs nio har ökat

  Årets meritvärde 258,7 visar ett ökat resultat i jämförelse med föregående års meritvärde 257,6. Meritvärdet för årskurs nio i Vellinge kommun ligger på en hög, stabil nivå med några mindre variationer mellan årskullarna. Detsamma gäller behörighet till gymnasiet – i år ligger behörigheten till yrkesförberedande program på 96,1 procent jämfört med fjolårets 95,5 procent.

 • Åtgärder för att säkra vattenförsörjning

  Vattenverken har en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvatten. Det blir även allvarliga konsekvenser i kommunernas distributionssystem om vattnet skulle sina för att förbrukningen är för hög.

 • Årets White Guide nomineringar klara

  Tångvallaskolan har fyra nomineringar och Stora Hammars skola har en i årets upplaga av krogguiden tävling White guide junior.

 • Tvåorna på Skanörs skola har gjort en besöksguide för barn

  Under hela läsåret har Mimmi Gullberg och Åsa Tedestål dokumenterat och publicerat elevernas arbete på Instagram. Det har varit allt det vardagliga arbetet med skolämnen och till deras arbete med hembygden som har resulterat i en besöksguide för barn.

 • Lite annorlunda sommarplantering i Vellinge

  Föreningen Sveriges stadsträdgårdsmästare fyller 100 år och det firar vi med jubileumsurnor i Vellinge.

 • Glad midsommar önskar Vellinge kommun

  Vi önskar er alla en glad midsommar!

 • Stäng kranen - spara vatten!

  Det är torrt och varmt och vattenförbrukningen skjuter i höjden. Som en följd av detta samt att fler människor är hemma på grund av corona-pandemin är vattenförbrukningen just nu ovanligt hög. Nu måste vi hjälpas åt att använda vattnet smart och spara så mycket som möjligt.

 • Livräddare, strandvakter och sommarvärdar tryggar sommaren

  Vellinge kommun har liksom tidigare år livräddarverksamhet på stränderna i Kämpinge, Skanör och Falsterbo. Sommaren 2020 utökas livräddarverksamheten även till Ljunghusens strand, och dessutom kommer sommarvärdar att tjänstgöra på kommunens stränder.

 • Invigning av Badaren

  Förra sommaren samlades alla kvarlämnade solstolar in och dessa har nu resulterat i ett konstverk av Jasmine Cederqvist.

 • Nu i sommar kommer Allsångståget att köra runt i kommunen och bjuda på allsång på hjul.

  Välkommen att lyssna och sjunga med från balkongen, torget eller var du befinner dig när tåget kör förbi!

 • Våra öppettider Midsommarafton

  Här kan du läsa om våra öppettider under Midsommar!

 • Vellinge är en av Sveriges bästa kommuner att bo i

  Vellinge klättrar i årets kommunrankning. I en jämförelse mellan Sveriges 290 kommuner hamnade Vellinge kommun på sjunde plats, vilket är en förbättring med elva placeringar från förra årets undersökning.

 • Södervångskolan - Skolbibliotek i världsklass 2020

  Södervångskolans bibliotek har fått utmärkelsens Bibliotek i världsklass.

 • Blå flagg hissas på tre stränder i sommar

  Vellinge kommun har tilldelats utmärkelsen Blå Flagg för stränderna i Falsterbo, Kämpinge och Skanör. Totalt nio stränder i Sverige får utmärkelsen varav tre alltså ligger i Vellinge kommun.

 • Skydda dig mot stölder

  Det har på sista tiden förekommit stöld hos äldre invånare i kommunen. Det är viktigt att du för din egen säkerhets skull inte släpper in någon du inte känner eller någon som dyker upp oväntat. Öppna inte dörren om det känns otryggt.

 • ”Altangjympa” för ökad aktivitet hos äldre

  Under sommarmånaderna ökar möjligheterna att bedriva aktiviteter och träning utomhus. Detta gäller även personer boende på vård- och omsorgsboenden eller i kommunens trygghetslägenheter. För att erbjuda denna målgrupp en ny möjlighet till aktivering och anpassad träning, i utomhusmiljö, har Vellinge kommun samt Friskis & Svettis i Vellinge och Formtoppen i Höllviken beslutat att ingå ett samverkansprojekt kallat Altangjympa.

 • Hjälp oss använda vattnet klokt

  Vi har just nu en mycket hög vattenförbrukning i Vellinge kommun. De senaste veckorna har varit en torr period med väldigt fint väder. Samtidigt har denna vår inneburit att fler arbetat hemifrån, och även stannat hemma under ledig tid.

 • En annorlunda men glädjefylld student 4:e juni 2020

  Torsdagen den 4 juni kommer det gå att följa elevernas studentfirande via Sundsgymnasiets facebook-sida, samt på https://vellingelive.solidtango.com/

 • Kulturskolan Artisten underhåller på nationaldagen

  Den 6 juni firar vi nationaldagen och i år blir det ett mobilt firande. Vellinges kulturskola Artisten bjuder på underhållning i Vellinge, Höllviken och Skanör.

 • Extra feriepraktikplatser i sommar

  Feriepraktikplatserna utökas för att ta emot fler ungdomar under 2020.

 • Kommunalt bidrag till sommaraktiviteter för ungdomar

  Med anledning av coronaviruset kommer sannolikt fler ungdomar än vanligt att stanna hemma i sommar. För att ge unga chansen till ett innehållsrikt sommarlov har kommunen avsatt 300 000 kronor, sökbara för föreningar som vill genomföra ungdomsaktiviteter sommaren 2020.

 • Öppettider i kommunhuset Kristi himmelsfärd

  Kristi himmelsfärdsdag den 21 maj gör att vi har vi avvikande öppettider vecka 21.

 • Vellinge får bygga skyddsvall mot höga havsnivåer

  Den 7 maj kom beskedet från Mark- och miljödomstolen i Växjö. Vellinge kommun får lov att bygga skyddet som ska säkra Skanör-Falsterbo, Ljunghusen, Höllviken och Kämpinge mot förhöjda havsnivåer.

 • Viktiga naturvärden ska skyddas

  En blommande vägren i Höllviken, en ekologisk landskapsanalys och insatser för backsvalor och strandpaddor på den nedlagda motorcrossbanan i Skanör. Det är tre projekt som är på gång för att skydda naturvärden i kommunen.

 • Tätare samarbete ger tryggare UF-företagande

  Vellinge kommun har initierat ett tätare samarbete mellan Sundsgymnasiet och kommunens myndighetsutövande enheter för att ge UF-elever en god plattform för företagande.

 • Utökad samverkan med Skånetrafiken om förbättrad kollektivtrafik i Vellinge kommun

  Kommunledningen och representanter för Skånetrafiken har enats om att det behövs en förbättrad dialog mellan Skånetrafiken, Vellinge kommun och invånare inför trafikstarten 2021/2022.

 • Biblioteken erbjuder utökad service till och med 31 juli

  Längtar du efter att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Är du 70 år eller över, eller tillhör någon riskgrupp för covid-19, kan du få medier levererade hem till dörren. Det är ett exempel på den utökade service som våra folkbibliotek just nu erbjuder.

 • Vellinge kommun stödjer Grannsamverkan under 2020 och 2021

  Som en del i det brottsförebyggande arbetet väljer Vellinge kommun att under 2020 och 2021 stödja Grannsamverkan, ett samarbete mellan boende, polis och kommun. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet.

 • Vellinge kommun redovisar ett resultat på 81 mkr för 2019

  2019 var ett händelserikt år för Vellinge kommun. Utvecklingen i alla kommundelar och i de olika verksamheterna har fortsatt i högt tempo.

 • Information om den senaste tidens mediarapportering kring maten på St Knut/Aspen

  Vellinge kommun har följt verksamheten i flera månader och gjort flertalet oanmälda verksamhetsbesök. Den mediabild som förs fram just nu överensstämmer inte med vår bild av verksamheten.

 • Kulturskolan lyser upp tillvaron för äldre

  Kulturskolan vill hitta sätt att lysa upp tillvaron för våra gamla i dessa Coronatider. Elever och orkestrar behöver också mål att spela och öva inför, då alla ordinarie publika evenemang ställts in, och då blir uppträdanden vid äldreboenden en bra aktivitet.

 • Smart vattenförbrukning viktigt inför sommaren

  Nu är det många som fixar med sina trädgårdar. Vattenförbrukningen i april var den högsta aprilförbrukningen någonsin i kommunen, och med anledning av detta har vi här samlat information och tips om hur vi alla kan hjälpas åt för att undvika vattenbrist senare i sommar.

 • Utökade möjligheter att söka yrkesutbildning

  Vuxenutbildningen i Vellinge kommun har fått möjlighet att utöka antalet platser för vuxna som har behov av att vidareutbilda sig.

 • Trafikverket bjuder in till samråd om gång- och cykelväg längs väg 511

  Trafikverket planerar för att bygga en gång- och cykelväg mellan Kämpinge och Stavstensudde. Nu bjuder de in till samråd kring sitt planförslag.

 • Tyck till om framtidens avfallshantering!

  Kommunen har tagit fram förslag till en ny renhållningsordning. Den består av två delar; avfallsföreskrifter och gemensam kretsloppsplan (avfallsplan). Nu vill vi gärna veta vad du tycker om förslaget.

 • Vellinges näringslivsklimat klättrar i SKR:s kvalitetsmätning

  Idag släpptes den årliga kvalitetsmätningen avseende kommunernas näringslivsklimat från Sveriges Kommuner och Regioner. Den visar att Vellinge kommuns arbete för att förbättra servicen gentemot företag har gett goda resultat. Kommunen klättrar från förra årets 19:e plats bland de skånska kommunerna, till en 7:e plats.

 • Drop in stängt till bygglovsenheten och till ritningsarkivet

  Under rådande omständigheter har vi ingen drop-in tid till bygglovsenheten eller till ritningsarkivet.

 • Stödjer du någon under Coronakrisen?

  Stödjer du en familjemedlem eller vän, som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning behöver ditt stöd under coronakrisen?

 • Avstängning av vattentorn påverkade fler än beräknat

  På torsdag kväll stängdes vattentornet i Falsterbo för ett planerat underhållsarbete. De hushåll som bedömdes påverkas hade informerats i förväg, men avstängningen visade sig påverka betydligt fler än vad som förutsetts.

 • Sundsgymnasister kammar hem Årets Hållbara UF-företag Skåne och som Årets Samhällsentreprenör!

  Naturalize Me UF drivs av tre elever som går sista året på Sundsgymnasiet som tillsammans med tusentals ungdomar tävlar i Ung Företagsamhet.

 • Vanningen öppnar den 1 april

  Nu är de tekniska problemen åtgärdade och badhuset Vanningen öppnar igen för allmänheten onsdagen den 1 april.

 • Chatta om framtidens busstrafik till Falsterbonäset

  På torsdag den 2 april bjuder Vellinge kommun och Skånetrafiken in till en chatt på Vellinge.se. Då är du välkommen att ställa frågor om de planerade förändringarna i busstrafiken mellan Falsterbonäset och Malmö. 

 • Vellinge kommuns näringslivspris 2020

  Kalle Nyqvist, VD och ägare till Pro Support Scandinavia AB, erhåller Vellinge kommuns näringslivspris 2020.

 • Livsmedelsverkets frågor och svar om Coronaviruset

  Livsmedelsverket har samlat frågor och svar från konsumenter och företag kopplade till coronaviruset på sin webbsida.

 • Praktisk hjälp för personer i riskgruppen för Coronaviruset

  För att stötta dig som har svårt att hitta alternativ till att själv utföra dina ärenden finns Handlingskraft, en ideell organisation som bildats av Svenska kyrkan och Röda korset/MedMänniskaNU tillsammans med Vellinge kommun.

 • Vellinge kommun vidtar åtgärder för att underlätta för företag under pandemin COVID-19

  Coronaviruset drabbar hela samhället och det lanseras nu en rad krispaket och åtgärder såväl nationellt som regionalt för att stimulera ekonomin. Även lokalt i Vellinge kommun vidtas åtgärder för att underlätta för företagen.

 • Information med anledning av coronaviruset

  Vellinge kommun bevakar händelseutvecklingen kring coronaviruset, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vårt fokus är att skydda de äldre och andra som tillhör riskgrupperna samt att säkerställa samhällskritisk verksamhet. Under denna rubrik kan du ta del av information kring vilka åtgärder kommunen vidtar.

 • Nya öppningstider för bron över Falsterbokanalen

  Trafikverket har tagit fram nya föreskrifter för öppningstider för bron över Falsterbokanalen. De nya öppningstiderna börjar gälla den 15 april 2020.

 • Kulturnatten i Vellinge ställs in

  Kulturskolan har beslutat att ställa in Kulturnatten som skulle ägt rum nu på lördag den 14 mars. Nu undersöks möjligheter att hitta andra tillfällen att genomföra de planerade konserterna.  

 • Gör en insats på Skräpplockardagarna 2020!

  Förra året kom Vellinge på femteplats som Håll Sverige Rent-kommun. Den 8-26 april är det dags för årets skräpplockardagar, och vi hoppas på stort deltagande även i år!

 • Klart vem som får bygga på Kronodalsområdet

  Nu finns ett vinnande bidrag i markanvisningstävlingen för centrumverksamhet på Kronodalsområdet i Höllviken. Förslaget innehåller en innovativ, hållbar och fyra våningar hög kontorsbyggnad med gemensam ägandeform och handel på bottenplan.

 • Höga havsnivåer i Skanör

  Havsnivåerna är höga i Skanör. Kommunen har satt upp en skyddsvall för att stoppa vatteninflödet.

 • Så många kommuninvånare är vi nu

  Befolkningen fortsätter att öka, men inte lika mycket som under de två föregående åren. Det visar befolkningsstatistiken för 2019, som nu är klar. Vid årets slut bodde 36 628 invånare i Vellinge kommun.

 • Kommunfullmäktige live!

  Förutom att vara på plats i kommunhuset kan du även följa kommunfullmäktige live på vår webbsändning eller på vår Facebook kanal. 

 • Dags att söka feriepraktik för 2020

  Är du mellan 16 och 19 år och vill tjäna lite extra pengar i sommar, samtidigt som du får arbetslivserfarenhet? Då kan du ansöka om en feriepraktikplats hos kommunen.

 • Vanningen fortsatt stängt

  Badhuset Vanningen är tillfälligt stängt på grund av tekniska problem. Arbete med att åtgärda problemet pågår för fullt och vi informerar här på Vellinge.se så fort badhuset kan öppna igen.

 • Välkommen till Kulturnatten i Vellinge!

  Är du sugen på flera timmar med spännande kultur? Boka in lördagen den 14 mars i din kalender, för då är det dags för årets kulturnatt. På programmet finns bland annat Bamsekonsert, workshops, pop up musik och picknickkonsert.

 • Nytt digitalt lärcenter gör det lättare att få studievägledning och lärarstöd

  Vill du prata studier och arbetsmarknad med en studievägledare? Nu kan du snabbt och enkelt boka en tid via nätet, och du väljer själv om du vill ha videomöte eller ses på plats.

 • Klass 2-varning söndag

  Under söndag kväll och natt har SMHI utfärdat en klass 2-varning för storm i södra Skåne. Räddningstjänsten Syd uppmanar allmänheten att förbereda sig.

 • Information med anledning av coronaviruset

  Vellinge kommun följer löpande händelseutvecklingen gällande coronaviruset. Kommunen har en arbetsgrupp som kontinuerligt arbetar med denna fråga.

 • Vellinge nominerat till Laddguldet 2020

  Vellinge är en av de nominerade kommunerna till priset Laddguldet. Syftet med priset är att sprida goda exempel på kommuner och företag som är med och driver omställningen till utsläppsfria transporter.

 • Sportlov i Vellinge kommun

  Vecka 8 är det sportlov. Som vanligt finns det massvis av roliga aktiviteter för barnen att ta del av runt om i kommunen.

 • Vellinge kommun går med i nationellt projekt kring hållbar utveckling

  Vellinge är en av de 50 kommuner och regioner som inför 2020 har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet innebär att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

 • Bymiljöprogram för Västra Ingelstad har antagits

  Nyligen antog kommunen ett bymiljöprogram för Västra Ingelstad. I programmet har sju prioriterade platser och stråk identifierats i syfte att stärka byns offentliga rum.

 • 38 nya bostäder byggs i Västra Ingelstad

  Nu är det klart att det blir Cormac Förvaltnings AB som kommer att bygga det nya bostadsområdet norr om Månstorps Ängar. Det handlar om totalt 38 bostäder i olika former.

 • Vellinge en av Sveriges tryggaste och säkraste kommuner

  Idag publicerades rapporten för öppna jämförelser av trygghet och säkerhet. Jämförelserna ges årligen ut av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Årets rapport visar att Vellinge fortsatt är en trygg och säker kommun.

 • Vellinges äldre ska stöttas i användandet av digitala verktyg

  I vår bjuder Vellinge kommun in äldre invånare till workshops i grundläggande IT-kunskaper. Satsningen har fått namnet MER DIGITAL och syftar till att minska det digitala utanförskapet hos äldre.

 • Avstängning av Bruksvägen i Hököpinge

  Under perioden 13 januari till och med 14 februari kommer Bruksvägen att vara avstängd på grund av ett större VA-arbete. Under denna period kommer trafiken att ledas om. Trafikanter uppmanas att följa orange vägvisning.

 • Så blir du av med din julgran

  Har julen dansats ut och granen börjat barra?

 • Skydd mot höga havsnivåer – huvudförhandling avslutad

  Under perioden 25/11–13/12 hölls det huvudförhandling av mark- och miljödomstolen i Vellinge kommun angående kommunens ansökan om att få uppföra ett översvämningsskydd mot tillfälliga högvatten.

 • Nya taxor för grävtillstånd och TA-plan

  Fr o m 1 januari 2020 tar Vellinge kommun ut en avgift för grävtillstånd och/eller TA-plan.

 • Vellinge kommun önskar God jul!

  2019 har varit ett händelserikt och intensivt år i Vellinge kommun.

 • Vellinge en bra plats att bo och leva på

  Medborgarna är nöjda med Vellinge kommun som en plats att bo och leva på, något mer nöjda än i förra undersökningen. Jämfört med medborgarundersökningen som gjordes i Vellinge kommun våren 2016 har i stort sett alla frågeområden fått högre betygsindex.

 • Sortera dina sopor rätt i jul!

  Julen är en av de tider på året då avfallet ökar som mest i Sverige. Då är det viktigare än någonsin att sortera rätt så att avfallet kan få nytt liv efter nyåret.

 • Skanörs skola vinnare i matlagningstävling med fokus på svinn

  Årets matlagningstävling med fokus på matsvinn - Resterkocken, är avslutad och idag avslöjades vinnarna; klass 7 på Skanörs skola!

 • Södra verksamhetsområdet blir snart verklighet

  Igår antog kommunfullmäktige detaljplanen för det nya småskaliga verksamhetsområde som kommunen planerar uppföra vid Vellinge södra mellan E6 och väg 100.

 • Sysav bygger bullerplank vid Lilla Hammar

  Just nu är Sysavs byggnation av ett bullerplank vid Lilla Hammars återvinningscentral i full gång.

 • Skånetrafikens jojokort försvinner

  Den 14 december försvinner Skånetrafikens jojokort. När det nya betalsystemet införs kommer du att betala för din resa genom mobilappen eller bankkort istället.

 • Dags att välja skola för förskoleklass 2020

  Nu är anmälningsperioden för skolval inför förskoleklass igång. Anmälan till de kommunala skolorna görs digitalt via en e-tjänst här på Vellinge.se och anmälan ska vara inne senast den 15 januari.

 • Årets stipendiater utsedda!

  Nu har årets stipendiater utsetts inom kultur, idrott och föreningsledare. Stort grattis till alla vinnare!

 • Trafikverket bjuder in till samråd kring extra körfält på E6:an

  Trafikverket utreder möjligheten att bygga ett tredje körfält i norrgående riktning på E6 mellan trafikplats Vellinge och Petersborg. Nu bjuder Trafikverket in till ett första samråd samt öppet hus för att informera och inhämta värdefull kunskap från berörda och allmänhet för att kunna planera projektet på bästa sätt.

 • Årets trygghetsambassadör 2019 utsedd

  Utmärkelsen Årets trygghetsambassadör 2019 går till Johnny Neldeborn. Han har aktivt arbetat för att skapa goda villkor för kommunens ungdomar genom sina insatser i kommunens föreningsliv och Vellinge IF.

 • Stora Hammars skola tvåa i Lilla Ekomatsligan

  Lilla Ekomatsligan har presenterat sin årliga rankning över offentliga kök. Stora Hammars skola hamnar på andra plats, med 96 procent ekologiska livsmedelsinköp.

 • Vellinge fortsatt en både trygg och säker kommun enligt polisens trygghetsmätning

  Övergripande visar resultatet av polisen trygghetsmätning att Vellinge fortsatt är en både trygg och säker kommun.

 • Vellinge kommun byter entreprenör för grönyteskötsel

  Från och med den 11 november kommer Green Landscaping att vara de som utför skötsel av grönytor samt snöröjning och halkbekämpning i kommunen.

 • Årets medarbetare 2019

  Nu är Årets medarbetare 2019 utsedd. Vinnaren av utmärkelsen är Sandra Sundin som arbetar som socialsekreterare. Hon beskrivs som den som aldrig tvekar att göra det lilla extra och som visar stort engagemang för såväl klient som kollega.

 • Hon är Årets pedagog 2019

  Nu är det klart vem som får Vellinge kommuns utmärkelse Årets pedagog. Hon heter Jeanette Mårtensson, jobbar som förstelärare på Skanörs skola och beskrivs som analytisk, kollegial och som en otroligt duktig pedagog.