Hoppa till innehåll

Elevision Song Contest

På Stora Hammars Skola har eleverna, tillsammans med musikpedagogen Sasa Krstic, skapat en ny tradition.

Under hela vårterminen har majoriteten av högstadieeleverna på Stora Hammars skola deltagit i den första upplagan av Elevision Song Contest. Med stöd av musikpedagogen Sasa har eleverna skrivit, producerat och framfört sina egna låtar.

Kommunikationsenheten i Vellinge kommun har följt elevernas resa under denna period och det har varit tydligt att projektet inte bara varit en rolig aktivitet utan även otroligt lärorik. Eleverna har inte bara haft möjlighet att utforska sin kreativa sida genom musikskapande, utan de har också utvecklat viktiga färdigheter som koncentration och språkkunskaper, då de skrev låttexter på både svenska och engelska. Dessutom har de fått en inblick i teknik och lärt sig samarbeta effektivt.

Projektet på Stora Hammars skola har också främjat en atmosfär av omtanke och respekt. Eleverna har lärt sig att arbeta tillsammans i grupp, hantera feedback och lösa problem på ett konstruktivt sätt.

Genom Elevision Song Contest har eleverna fått en unik möjlighet att integrera flera ämnen, som musik, språk och teknik, samtidigt som de haft kul och uttryckt sig själva på ett kreativt sätt. Stora Hammars skola visar att de inte bara satsar på akademisk prestation utan också på att ge eleverna en bred och berikande skolupplevelse.

Publicerad:
11 juni, 2024