Hoppa till innehåll

Vellinge kommun och Skanska samverkar för att förverkliga nya Tångvalla skolområde i Falsterbo

Vellinge kommun och Skanska har inlett ett samarbete kring att utveckla och bygga Tångvalla skolområde med både skola, förskola, idrottshall och idrottsplats. Skolan ska ge plats för cirka 450 elever.

Uppdraget omfattar rivning av befintliga fastigheter och nybyggnation av ett helt nytt skolområde i Falsterbo, Vellinge kommun. Tillsammans ska ett skolområde skapas som både möter skolverksamheten och föreningslivets behov på bästa sätt och en hållbar skola som ger möjligheten till en kreativ och stimulerande lärmiljö för barnen. Det nya skolområdet är en stor satsning, det kommer att betyda mycket för hela Skanör med Falsterbo och kommer att vara en viktig gemensam knutpunkt.

- För oss på Vellinge kommun är en hållbar framtid för våra barn central och vi är därför glada att Skanska delar den höga ambitionsnivån och vi tror att samverkan är nyckeln om vi ska nå resultat, säger Börje Fennhagen, Fastighetschef på Vellinge kommun.

- Det är verkligen inspirerande att få möjlighet att i nära samarbete med Vellinge kommun få vara med att utveckla Tångvalla skolområde. Vi känner att det skapar förutsättningar och möjligheter till ett hållbart projekt för alla berörda, och vi är oerhört stolta att få vara en del av detta, säger Helén Larsson Riis, distriktschef på Skanska.

Uppdraget ska genomföras som en totalentreprenad i samverkan där Skanska i ett första skede tillsammans med Vellinge kommun ska planera, budgetera och projektera systemhandlingar för projektet. Detta arbetet påbörjas omgående. Tanken är att projektet ska byggstartas under 2023.

Publicerad:
9 juni, 2022