Hoppa till innehåll

Vi fortsätter tänka nytt

I Vellinge välkomnar vi modet att tänka nytt. Det har hjälpt oss att skapa några av landets bästa skolor och en god äldreomsorg. Och nu när framtiden ställer större krav på oss, tänker vi fortsätta tänka nytt, för att fler ska kunna fortsätta ha det bra.

Vad har det med dig att göra, kanske du undrar. En hel del, faktiskt. För om tio år kommer det att bo nästan dubbelt så många människor som är 80 år och äldre i Vellinge. Det kommer finnas fler barn och unga i våra förskolor och skolor. Men skattekraften ökar inte i samma omfattning. Och det kan bli svårt att hitta människor med rätt kompetens inom vård och utbildning.

Det här kommer påverka nästan alla som bor i Vellinge. Om inte dig direkt, så någon du tycker om - din mamma, din kusin eller kanske dina barns kompisar.

Vi vill att Vellinge ska ha en god äldreomsorg och en skola i toppklass även i framtiden. Äldre ska känna sig trygga och kunna påverka sin egen vardag. Barn och unga ska växa upp i miljöer som stimulerar till kreativitet, nyfikenhet, specialisering och social förmåga.

Därför utvecklar vi allt ifrån gymnasieskolans ekonomiprogram, med en ny profil inom entreprenörskap, till olika former av stöd för äldre – som satsningar på demensteam i hemtjänsten och hjälp med digitala matinköp.

Så det som först verkar handla om enkel matematik, handlar faktiskt mycket mer om människor. Om hur vi tillsammans – och genom att fortsätta tänka nytt – kan skapa bästa möjliga livskvalitet för dig – och alla andra som bor i Vellinge.

Publicerad:
18 januari, 2022