Hoppa till innehåll

Delta - digitalt arkiv för undervisning

Delta Vellinge är ett stöd för undervisande personal i Vellinge kommun. Genom plattformen kan pedagoger både dela med sig av undervisningsmaterial och hämta inspiration och kvalitetssäkrade planeringar.

Vi lever i en tid där informationsflödet är högt och att dela med sig har blivit en självklarhet hos många. Samtidigt har det blivit allt viktigare att ha ett professionellt nätverk runt sig. Projektledaren och försteläraren Ingrid Tidvall har därför under hösten 2021 arbetat med projektet Delta Vellinge.

Att lärare delar material med varandra är ingen nyhet men med hjälp av dagens teknik är det både smidigare och går snabbare, det är roligt att Delta Vellinge kan vara en del av detta, säger Ingrid Tidvall.

Under början på 2022 lanserades Delta Vellinge som ett stöd för undervisande personal. Delta är en del av Vellinge kommuns satsning ”Framtidssäkrad utbildning” och arkivet är till för att lärare i Vellinge ska kunna dela och synliggöra sitt arbete. Målet är att genom detta möjliggöra för fler elever att ta del av duktiga pedagogers material och planeringar samt att pedagogisk personal kan inspireras av varandra.

Det material som publiceras följer en mall och allt som publiceras kvalitetsgranskas av våra lektorer utifrån rådande kursplan. Detta gör att allt material både håller hög kvalitet men också att det ser enhetligt ut, säger Ingrid Tidvall.

Delta Vellinge är en öppen plattform och vem som helst kan ta del av undervisningsmaterialet som publiceras där. För att själv publicera material behöver man dock vara verksam som pedagogisk personal i Vellinge kommun. Är man lärare behöver man också vara legitimerad eller bidra tillsammans med en legitimerad lärare.

Materialet som publiceras på Delta Vellinge följer läroplan och följer upphovsrättsliga regler, så man ska kunna känna sig säker när man använder det, säger Ingrid Tidvall.

Nu är målet att så många pedagoger som möjligt i Vellinge kommun får upp ögonen för Delta Vellinge. Att vi tillsammans utvecklar plattformen och bidrar med nytt material och att det blir en naturlig plats att hämta inspiration ifrån.

Klicka här för att komma till Delta Vellinge

Publicerad:
18 januari, 2022