Hoppa till innehåll

Verksamhetsområden får nya namn

Under perioden 29 september till 28 oktober pågick en stor namntävling. Det var kommunens snart tre verksamhetsområden som skulle namnges. Nu är namntävlingen avslutad och nya namn har tagits fram.

I samband med att det nya verksamhetsområdet mellan E6 och väg 100 tar form så utlyste Vellinge kommun en namntävling. Vad ska det nya verksamhetsområdet heta? Samtidigt ville vi ha förslag på namn för de två befintliga verksamhetsområdena i södra respektive norra Vellinge.

Ett trettiotal namnförslag kom in, några anspelade på den historiska plats där det nya verksamhetsområdet ska ta form medan andra förslag var en sammansättning mellan två ord eller ett nytt påhittat namn.

Juryn, bestående av Carina Wutzler (M), kommunikationschef Gustaf Lorentz och näringsliv- och turismchef Annica Carlstedt, vägde olika alternativ och landade till slut i ett namnförslag som på ett fint och enkelt sätt vävde samman alla tre verksamhetsområden.

Vinnaren blev Lars Lundkvist från Höllviken med förslaget:

Nya verksamhetsområdet - Västervångs företagsby

Södra verksamhetsområdet - Södervångs företagsby

Norra verksamhetsområdet - Norrevångs företagsby

Namnen är väl förankrade i Vellinge tätort med Norrevångsgatan och Södervångsskolan.

Publicerad:
13 december, 2021