Margareta Månsson utsedd till Årets skolombud

Margareta Månsson arbetar som samordnare på Kulturskolan i Vellinge. I förra veckan utsågs hon till Årets skolombud av Malmö Opera.

Vad innebär det att vara skolombud?

- Jag samarbetar med Malmö Opera i min roll som kultursamordnare med ansvar för barn och unga. Min uppgift är att ordna med kulturupplevelse i olika genrer och jag har tillsammans med skolornas kulturombud tagit fram program som ger alla elever i skolan samt förskolans fyraåringar professionella kulturupplevelser.

Varför samarbetar ni med Malmö Opera?

- Det är viktigt att elever får möta kultur både i skolan men också få möjlighet att bekanta sig med de stora institutionerna som Malmö Stadsteater och Malmö Opera. Vellinges elever har de senaste åren sett föreställningarna Billy Elliot och Snödrottningen på Malmö Opera men 2019 års stora upplevelse var Matilda! Alla elever i årskurs 5 på kommunens skolor var den 9 april och såg föreställningen och det var mycket uppskattat. Jag bokade ett år i förväg eftersom det var eftertraktade biljetter. Det är mycket planerande och logistik för att få det att fungera så när busschauffören glömde en skola så blev det panik. Men det löste sig och barnen satt på plats endast fem minuter försenade.

Hur känns det att ta emot utmärkelsen Årets skolombud?

- På Malmö Operas stora Vårkonsert brukar de uppmärksamma några personer och i år var jag en av dem. Jag hade fått en hint innan för de ville att jag skulle byta till en plats närmare scenen men jag visste inte anledningen, så jag blev glad och överraskad!

Publicerad:
28 maj, 2019