Vellinge i toppskiktet i Nyföretagarbarometern

316 stycken. Så många företag startades i Vellinge under 2018. Därmed är kommunen en av Sveriges främsta i förhållande till folkmängden när det gäller nyföretagande.

Vellinge kommer på sjunde plats när det gäller antalet startade företag i förhållande till folkmängden under 2018. Detta enligt Nyföretagarbaromentern, som är ett samarbete mellan Bolagsverket och Nyföretagarcentrum. I Vellinge startades 8,66 nya företag bland 1 000 invånare förra året.

– I Vellinge gillar vi entreprenörskap och företagande. Jag är stolt över att så många väljer att starta företag i Vellinge. Det visar på framtidstro och på fortsatt utveckling i Vellinge. Näringslivet och nyföretagandet står för innovation, tillväxt, arbetstillfällen och bidrar till ett aktivt och levande samhälle. Näringslivet behövs för att Vellinge ska kunna fortsätta vara en framgångsrik kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Läs rankingen i sin helhet

Förra året utsågs Vellinge till Årets nyföretagarkommun, en utmärkelse som Nyföretagarcentrum står bakom.

Publicerad:
19 mars, 2019