Hoppa till innehåll

Frivilliga resursgruppen (FRG)

Frivilliga resursgruppen (FRG) är ett samarbete mellan kommunen och frivilliga. Syftet med FRG är att på ett smidigt sätt ge kommunen tillgång till extra personal vid svåra påfrestningar.

I Vellinge finns en Frivillig resursgrupp (förkortas FRG) som är bemannad med personer bosatta i kommunens alla delar. FRG ska ses som en extra resursförstärkning vid en större händelse och kan hjälpa till att informera allmänhet, hjälpa till vid utrymningar och bemanna geografiska trygghetspunkter.

Frivilliga resursgruppens uppdrag

Vellinge kommun har gett Vellinge Civilförsvarsförening i uppdrag att rekrytera medlemmar samt grundkompletteringsutbilda och öva dessa. Utbildningen är 36 timmar lång. Den består av bland annat hjärt- och lungräddning, första hjälpen, brandskydd samt krisinformation och krishantering. Utbildningen bedrivs kvällstid.

Uppgifter för FRG kan vara att informera allmänheten, hjälpa till vid utrymningar och bemanna trygghetspunkter. Det finns fyra geografiska trygghetspunkter i kommunen:

Skanör-Falsterbo Tångvallaskolan
Höllviken Sandeplanskolan, byggnad A
Vellinge Vanningen/kommunhuset
Västra Ingelstad Västra Ingelstad skola, idrottshallen

Vill du bli en del av Frivilliga resursgruppen?

När kommunen behöver hjälp kan Friviliga resursgruppen ställa upp. Om du känner för att hjälpa invånarna i Vellinge kommun är du välkommen att ingå i vårt team. I dag är vi 16 medlemmar i kommunen. Efter genomförd utbildning kan du bli utkallad om det uppstår en kris. Ersättning utgår enligt avtal för Räddningstjänstpersonal i beredskap.

Kontaktpersoner Frivilliga resursgruppen
Nils Bohn, FRG-ansvarig nils.g.bohn@gmail.com 073-3807255
Bengt Carlsson, FRG-ledare bengtca@outlook.com 070-6602947
Kontaktpersoner Civilförsvarsföreningen
Stefan Borglund stefan.borglund@malmo.se 070-3128658
Gunni Palmlöf gunni.palmlof@gmail.com 070-7670205

Lär mer om hur det är att vara medlem i Frivilliga Resursguppen.

Publicerad:
5 oktober, 2018
Senast uppdaterad:
6 februari, 2020