Hoppa till innehåll

Språkval - ansökan

Fr. o. m årskurs 6 läser eleverna ytterligare ett modernt språk förutom engelska.

Eleverna kan välja mellan franska, spanska eller tyska. Sedan 2014 ingår betyget i moderna språk i elevens meritvärde, dvs. det antal poäng som man söker in på till gymnasiet.

Undervisningen i moderna språk kan komma att genomföras i samarbete med någon av de andra skolorna i kommundelen.

För att en språkvalsgrupp ska bli av krävs det att minst 5 elever väljer språket. Därför är det viktigt att ange både första- och andrahandsval.

Inför läsåret 2022/2023 ska ansökan göras senast den 10 april.

 1. Innan du ansöker

  Innan du ansöker ska du ha tagit del av informationen ovan.

 2. Dags att ansöka

  Du behöver BankID för att starta e-tjänsten. Om du inte har tillgång till BankID kontaktar du skolans administration för att få tillgång till en blankett.

  Ärendet behöver signeras av samtliga vårdnadshavare inom tio dagar från att ärendet skapades.

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Vid ansökan om språkval inför nytt läsår meddelas vilket språkval eleven får innan läsårsstart.

  Besked om språkval kommer att meddelas genom den mejladress som du angav i ansökan. Beskedet kommer även att finnas på Mina sidor.

  Ärendet behöver signeras av samtliga vårdnadshavare inom tio dagar från att ärendet skapades. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer du/ni att få ett separat mail för att signera genom BankID.