Hoppa till innehåll

Fixartjänst

Fixartjänsten hjälper dig som är 69 år eller äldre och bor i Vellinge kommun med enklare uppgifter i hemmet. Syftet är att förebygga och motverka fall- eller halkolyckor. Det kan vara riskfyllda sysslor som till exempel tunga lyft och att klättra på stege.

Fixartjänsten kommer hem till dig och hjälper dig med det du behöver få gjort i max 45 minuter per gång. Tjänsten är kostnadsfri, men du får själv stå för eventuella materialkostnader. Du kan få hjälp upp till fyra gånger per år utan avgift. Tjänsten avser totalt fyra gånger per hushåll.

Det här kan fixartjänsten hjälpa dig med

Du som brukar denna tjänst ansvarar för att det finns tillgång till verktyg och material utefter vad du behöver hjälp med enligt ovan.

Detta ingår inte i fixartjänsten

Arbete som kräver fackkunskap till exempel elarbeten eller VVS ingår inte. Fixartjänsten har rätt att tacka nej till uppdrag där det finns risk för skada på egendom. Exempel på detta är luftning av element samt att borra i våtutrymmen.

Snöskottning, trädgårdsarbete, städning, fönsterputsning, större monteringsarbeten, möbelflytt utanför hemmet ingår inte heller i Fixartjänsten.

I din kommundel varannan vecka

För att minska restiden och spara miljön arbetar fixartjänsten eftermiddagar i de norra kommundelarna under en vecka och i de södra kommundelarna veckan därpå. Ring Fixartjänsten för att få information om när du kan få hjälp.

Det är viktigt att din beställning till Fixartjänsten är tydlig, och att ni i förväg kommer överens om vad som ska göras.

Kontakt

Fixartjänsten utförs av Forenede Care. Du kan kontakta Fixartjänsten via telefon eller e-post. Telefon: 0790-66 24 95. Telefontid vardagar under sommaren 14:30-15:30. Övriga tider ber vi dig lämna ett meddelande. Glöm inte ange ditt telefonnummer i meddelandet.

E-post: jacobl@forenedecare.se

Du kan köpa extra tjänster

Om du vill ha ovanstående hjälp fler än fyra gånger under året kan du köpa det som extratjänst av Fixartjänsten. Tjänsterna räknas som hushållsnära tjänster och är skattereducerade, så kallat RUT-avdrag.

Fixartjänst_2024.1.pdf (PDF-dokument, 113 kB)

Senast uppdaterad:
1 juli 2024 09:11