Hoppa till innehåll

Trygghetsvandring

En trygghetsvandring ska stötta det brottsförebyggande arbetet så att alla ska uppleva att det är tryggt och snyggt där vi bor, arbetar och utöva fritidsaktiviteter. Syftet med trygghetsvandring är att göra iakttagelser, notera och i förlängningen arbeta för att förbättra platser för att öka tryggheten.

Trygghetsvandringar genomförs på olika platser i Vellinge kommun och är en viktig del i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. På trygghetsvandringarna deltar olika aktörer så som kommunalråd, polis, bostadsbolag, företagare och privatpersoner.

Alla kan delta

Alla är välkomna att delta i trygghetsvandringarna däremot kan trygghetsvandringar ibland ha olika fokus. Vad som är tryggt på en plats för en person behöver inte betyda att platsen är trygg för en annan. Exempelvis upplever kvinnor och män, äldre och unga många gånger platser olika. Genom att vara med på en trygghetsvandring skapar du förutsättningar för trygga och trivsamma miljöer i din närhet.

Identifiera vad som kan upplevas som otryggt, vad som kan behövas åtgärdas, vad som är fint på platsen och bör värnas om samt förstärkas i vår karttjänst nedan.

Publicerad:
4 mars, 2024