Hoppa till innehåll

Praktisk information

Här får du svar på vanliga frågor gällande bland annat läsårstider, besked om lektionstid och antagning.

När är sista datum för att anmäla sig till höstens kurser?

Du kan när som helst skicka in en anmälan. Finns det inte plats så ställs du i kö på den valda kursen. Löpande intagningar görs. Antalet platser i varje kurs är begränsade. Erhåller du inte en plats direkt ställs du i kö. Se mer information under sidan "Anmälan och avgifter".

När får jag veta vilken lektionstid jag får?

Du som ska ha instrumentalundervisning eller sångundervisning kontaktas av din lärare senast vecka 34. Du får då veta vilken lektionstid du får och var den ska äga rum. Du kan då framföra önskemål på detta. Anledningen att vi inte kan ge besked tidigare är att vi måste få reda på hur grundskolan lagt sina schema samt när vi får tillgång till deras musiksalar m.m. Undervisningstider i övriga ämne har skickats ut. Dock kan det bli vissa ändringar beroende på kunskapsnivåer bland eleverna. Allt för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga undervisning!

Jag har blivit antagen till ett instrument alt sång och vet ej vilken lektionstid jag får. Kan jag ändå tacka ja till platsen om det visar sig att lektionstiden inte fungerar?

Ja, det kan du göra. Det utgår ingen kostnad för att anta en ny elevplats. Man kan avboka den om det absolut inte fungerar med den erbjudna lektionstiden.

Var äger undervisningen rum?

Vellinge kulturskola Artisten Norrevångsgatan 1, 235 35 Vellinge. Våra lokaler ligger i anslutning till Sundsgymnasiet i Vellinge. Här äger den mesta av vår undervisning rum. Vi har även undervisning i andra skollokaler i kommunen.

Vilka läsårstider gäller?

Undervisningen startar fr o m den 29 aug 2022. Höstterminens sista undervisningsdag är 21 dec. I övrigt följer Kulturskolan grundskolans läsårstider med undantag av studiedagar.

Får jag kallelse till lektion efter jullovet?

Nej. Om du går på en kurs som pågår under flera terminer så är lektionstiden densamma, och vårterminen börjar samtidigt som grundskolan, om inte läraren meddelat något annat.

Vilka instrument kan jag hyra?

Vi hyr ut följande instrument: Bastuba, fagott, trombon, valthorn, fiol, altfiol och cello. De instrument vi inte hyr ut kan man i regel hyra genom musikaffärer. Avvakta med att införskaffa instrument tills du rådgjort med din lärare.

Senast uppdaterad:
25 september, 2020