Hoppa till innehåll

Bild och form

Självservice

Lerkul och Lerkoll i Falsterbo

Detta är en kurs för dig som vill vara kreativ med hjälp av lerans fantastiska egenskaper. Vi arbetar med olika tekniker och utvecklar vår kreativitet genom att dreja, forma, kavla och bygga.

Lokal: Tångvallaskolans bildsal

Grupp Lerkul årskurs  2 – 5 onsdag 16.00 – 17.30
Grupp Lerkoll årskurs 6 – 9 onsdag 18.00 – 19.30

Bildmix

En nybörjarkurs där vi tar det första steget in i den skapande värld som bild och form, serieteckning och animation innebär. Du får måla och teckna, prova att teckna serier, bygga skulpturer, skapa och animera egna filmer! I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje tillsammans med andra som tycker om samma sak som du, till exempel att rita, bygga och pyssla!

Årskurs 2 måndag 16.50 – 17.50

Bild och form 1

En grundkurs i konsten att skapa med färg och form. Du får chansen att utforska din konstnärlighet och skapa bilder, installationer och skulpturer. Vi provar olika tekniker som till exempel akrylmåleri, teckning, tusch, akvarell, och lera. I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje!

Årskurs 3 måndag 18.00 – 19.00

Bild och form 2

En kurs i konsten att skapa med färg och form. Du får chansen att utforska din konstnärlighet och skapa bilder, installationer och skulpturer. Vi provar olika tekniker som till exempel akrylmåleri, teckning, tusch, akvarell och lera. I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje!

Årskurs 4 måndag kl. 15.40 – 16.40

Bild och form 3

En fortsättningskurs i konsten att skapa med färg och form där du lär dig mer om det som just du är intresserad av, till exempel hantverk, måleri, installation, teckning, videokonst eller textkonst. Vi arbetar enskilt och i grupp. Du får inspiration och övningar i olika material och tekniker. Du får möjlighet att arbeta konstnärligt med stöd av din lärare.

Årskurs 5 – 6 onsdag kl. 17.30 – 18.45

Bild och form 4

En fortsättningskurs i konsten att skapa med färg och form där du lär dig mer om det som just du är intresserad av, till exempel hantverk, måleri, installation, teckning, videokonst eller textkonst. Vi arbetar enskilt och i grupp. Du får inspiration och övningar i olika material och tekniker. Du får möjlighet att arbeta konstnärligt med stöd av din lärare.

Årskurs 7 – onsdag kl. 16.00 – 17.15

Serieteckning och illustration

Här lär du dig att teckna serier och illustrera bilder till texter. Vi hittar sätt att komma på bra idéer till våra serier och bilder och vårt eget sätt att teckna på. Vi tittar på olika sorters serier, så som serieromaner och olika sätt att illustrera. Du lär dig till exempel layout, skissa, tuschning, färgläggning, blyertsteckning och textning till serier.

Från årskurs 4 tisdag 16.45 – 18.00

Animation och bild

En kurs där vi arbetar med stop motion-animation och får våra bilder och andra verk att röra sig och leva. Kombinationen mellan bild och rörlig bild är perfekt för att berätta dina historier! Du får lära dig olika bildtekniker som skulptur, måleri och teckning med olika material, upptäcka konstnärer som arbetar med animation, delta i filmfestivaler och göra egna utställningar där vi visar våra digitala och fysiska verk.

Från årskurs 3 torsdag 15.30 – 16.45

Konstprojekt - workshop

En fördjupningskurs för dig som är intresserad av konst och vill lära dig driva egna projekt. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Läraren inspirerar och tillsammans gör vi övningar kring olika teman i konsten och prövar olika tekniker och material. Vi besöker utställningar och gör egna utställningar som kan vara såväl videoverk som måleri. I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje med andra kreatörer.

Datum för kursen kommer under början av hösten.

Från årskurs 7

Senast uppdaterad:
29 juni, 2022