Hoppa till innehåll

Kreativ Spelutveckling

Vill du lära dig hur man gör spel? Hösten 2022 erbjuds denna kurs i kreativt spelskapande med två nivåer, Level 1 för nybörjare och Level 2 för de som har skapat digitalt och använt Scratch tidigare. Ta spelintresset till nästa steg!

KreativtSpelskapande.png

Lär dig att skapa dina egna digitala spel i verktyget Scratch, som körs direkt i webbläsaren, med spelutvecklaren Oscar Wemmert.

Kursen sker online via plattformen Discord där vi träffas en gång i veckan, men eleverna kan arbeta vidare mellan kurstillfällen och ställa frågor via Discord.

Eventuellt sker någon träff under terminen.

Kursen kräver tillgång till en internetuppkopplad dator, Chromebook går bra. Hörlurar, mikrofon och mus underlättar.

Var: online via Discord
När: 12 tillfällen med planerad start vecka 36, 75 minuter per tillfälle

Level 1

Vi arbetar med bild, speldesign, animation, berättelse, ljud, musik och programmering. Du får till en början instruktioner steg för steg hur du skapar olika spel för att sedan arbeta mer självständigt.

Ålder: 10-14 år

Level 2

Har du tidigare erfarenhet av att skapa spel så kan du gå denna fördjupningskurs där du arbetar mer självständigt, men med stöd av läraren. Du får olika utmaningar och utmanas också till att skapa förbättringar i dina spel. Vi arbetar med bild, speldesign, animation, berättelse, ljud, musik och programmering.

Ålder: 10-19 år

Anmälan görs via vår E-tjänst

Publicerad:
7 juni, 2022