Hoppa till innehåll

Workshops

Vi erbjuder en rad olika workshops under våren. Nytt för den här terminen är att samtliga våra workshops är gratis.

Självservice

Datum för kurserna släpps under början av hösten

Konstprojekt

Människan har sedan urminnes tider haft ett behov av att uttrycka sig i bild och form. Kulturskolans konstworkshop består av en öppen verkstad där du får jobba med att teckna, måla och skulptera i lera och gips.

Kursen är för elever i åldrarna 12-18 år och sker i form av workshops.

Musikproduktion

Gillar du att göra låtar? Då kanske det finns en spirande musikproducent i dig? Här får du kliva in i musikstudion och lär dig producera, arrangera, spela in och mixa dina egna alster. Vi jobbar från grunden i musikprogrammet Logic X och Garageband. Målet är att du ska bli självgående både tekniskt och kreativt.

DJ

Utan dj:s ingen elektronisk dansmusik! Utan hiphop, techno eller house – ingen av dagens moderna popmusik! Utifrån din egen favoritgenre får du lära dig grunderna i mixteknik, scennärvaro och att sprida din musik i sociala medier. Vår lärare delar med sig av sina erfaren- heter av att turnera som dj, driva dans- klubbar och ingå i dansmusikkollektiv.

Lärare: Matilda Alborn

Film

Musikvideor och YouTube-filmer – rörlig bild och film är en av de allra mest upplevda konstformerna i dag! I kulturskolans workshop lär du dig tekniken för att filma och klippa ihop olika typer av filmberättelser – och du får göra din egen film så klart!

Vill du lära dig filma och klippa din egen film? Då är denna kurs för dig.

Lärare: Marcus Lundgren & Emil Nerstrand

Tamba Marimba

På kulturskolan finns en uppsättning unika marimbor från Zimbabwe.
Det stora, klangrika slagverket liknar xylofonen till utseendet. Här får du möta en stark musikkultur av med- ryckande toner och rytmer. Det krävs varken noter eller förkunskaper. Spela marimba – Tamba Marimba!

Lärare: Anna Forsvall Lundmark

Senast uppdaterad:
29 juni, 2022