Till Vellinge kommuns startsida

Restaurang/Caféer

Våra trivsamma restauranger och caféer erbjuder två olika lunchalternativ. Caféerna fungerar också som naturliga mötesplatser för elever och lärare.

Våra trivsamma restauranger och caféer på Borgen och Tornhuset erbjuder två olika lunchalternativ varav ett är vegetariskt. De fungerar också som naturliga mötesplatser för elever och lärare.

Maten lagas med färska ekologiska råvaror. Idag är 73% av råvarorna ekologiska, varav 45% är KRAVmärkta.

Blir du sugen på fika står två caféer till ditt förfogande. Här finns det lättlunch, smörgåsar, hembakade kakor, varm choklad mm. Allt till humana priser.

Det går att handla med både kort och kontanter i våra caféer på Borgen och Tornhuset.

Ekomatsligan 2017Sundsgymnasiet satsar på ekologiskt

I restaurangerna serveras salladsbuffé och mat som till största del är ekologisk och kravmärkt. Bland vårt ekologiska sortiment i caféerna finner du bland annat ekologisk läsk, ekologiska kanelbullar, chokladbollar och kokostoppar.

Vellinge kommun vann Ekomatsligan 2017 för tredje året i rad. Vellinge kommun har uppnått 80 % ekologiska inköp under 2015.

Sundsgymnasiet satsar på brainfood

Forskning har visat att rätt livsmedel vid rätt tidpunkt ger bättre inlärning- och koncentrationsförmåga. Dessutom minskar stressen. Därför har konceptet brainfood, som optimerar hjärnans funktion, tagits fram för skolor. Maten ska hjälpa eleverna att hålla sig pigga och motiverade hela dagen.

Sundsgymnasiet serverar brainfood, mat som ger ett stabilt blodsocker och optimal näring till hjärnan. Eleverna slipper blodsockerfall på eftermiddagen och får goda smakupplevelser.

Personal

Våren 2018 kommer all kökspersonal på Sundsgymnasiet att utbildas av Jan Hedh i att baka bröd och kakor (inrikning ekologiska bakverk), som vi sedan kommer att sälja i våra caféer.

En annan nyhet är vårat eget "Sundsvatten" som säljs i våra caféer. Alla ettor fick vars en flaska i samband men skolstart.

Har du några frågor?

Kontakta vår kökschef

Mats Holmkvist

eller ansvarig för specialkost

Marlenen Berggren

Telefon: 040-42 56 12

Betalning skolmat

Alla elever (bosatta i Vellinge kommun) får en faktura hemskickad på 800 kronor/termin.