Till Vellinge kommuns startsida

Teknikprogrammet

På teknikprogrammet med inriktningarna arkitektur och informations- och medieteknik samlas elever som är intresserade av datorer, teknik och att arbeta i projektform. Teoretiska studier varvas med praktiska inslag.

Teoretiska studier varvas med praktiska inslag

En stor del av undervisningen på teknikprogrammetär i projektform och lärana arbetar ämnesövergripande. Entreprenöriellt lärande präglar undervisningen i de gymnasiegemensamma ämnena. Dessutom läser du speciella entreprenörskapskurserna.

Nyhet 2017!
Inriktning Samhällsbyggande och miljö (Arkitektur)

Inför hösten 2017 introducerar vi en ny inriktning på teknikprogrammet. Denna inriktning ger kunskaper om och färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Den ska behandla byggande och miljöfrågor ur ett brett perpektiv, såväl ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt.

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av arkitektur, teknik, matematik och att arbeta i projektform. Välj mellan ett spår mot praktiskt arbete med modeller, beller ett spår mot högre studier på universitet eller högskola.

Arkitektur och design

Genom detta val får du kunskap inom design, inredningsarkitektur och form. Du får fördjupa dig inom färger, möbler och skapande. Tillsammans med de kurser som ingår i programmet ger detta val dig en bra grund att stå på inför studier inom arkitektur, design och inredningsarakitektur.

Arkitektur mot ingenjörsstudier

Förutom inriktningskurserna mot arkitektur och samhällsbyggnad får du genom detta val kurser som tar dig mot högskole- och universitetsstudier. Du fördjubar dig inom matematik och fysik samt ttillgång till kurser som kan ge dig meritpoäng.

Inriktning Informations- och medieteknik

Här samlas elever som är intresserade av datorer, teknik, matematik och att arbeta i projektform. Teori varvas med praktik. Du får lära dig mer om IT och bli duktig på webbutveckling, programmering och datorteknik. I årskurs två besöker vi en stor IT-mässa i Tyskaland för att få inblick i den senaste tekniken.

Välj ett spår mot praktiskt arbete med hård- och mjukvara eller ett spår mot högre studier på universitet eller högskola.

Informations- och kommunikationsteknik

Förutom inriktningskurserna mot programmering, webbutveckling och datorteknik fördjupar du genom detta val dina kunskaper inom kommunikation genom digitala medier. Du lär dig kommunicera med ett nytt språk genom programmeringen men även genom bild, text och film.

Informationsteknik mot ingenjörsstudier

Förutom inriktningskurserna mot programmering, webbutveckling och datorteknik får du genom detta val kurser som tar dig mot högskole- och universitetsstudier. Du nfördjupar dig inom matematik och fysik samt får tillgång till kurser som kan ge dig meritpoäng.

Biträdande rektor för TE-programmet

Pernilla Juth (Biträdande rektor TE-programmet ), 0709-915567