Till Vellinge kommuns startsida

Idrottsprofil

Vår drottsprofil vänder sig till dig som vill kombinera din utbildning på ekonomiprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet med din idrott. Gällande idrotterna hästsport och golf är det våra NIU-utbildningar som du ansöker till, de ges inte inom ramen för idrottsprofil. Idrottsprofilseleverna läser extra idrott under årskurs 1 och årskurs 2. Under årskurs 3 har de "vanligt schema" och ingen extra tid dedikerad till sin idrott.

Sista ansökningsdag till idrottsprofilen är den 1 december 2018.

Idrottsprofil för dig som är intresserad av EK (inriktning ekonomi) eller NA

Du kommer att läsa tillsammans med vår NIU utbildning (Nationellt godkänd idrottsutbildning) vilket innebär att en hel dag i veckan ägnas åt sport. Det innebär också att det finns förståelse och flexibilitet när det gäller ledighet för träningsläger och tävlingar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig kursen Idrott och hälsa specialisering 1 och 2 – då utövar du din egen sport med din ordinarie tränare och en handledare (idrottslärare) på skolan. Dessa kurser läses under årskurs 1 och årskurs 2 vilket innebär att i årskurs 3 läser du enligt "vanligt schema" med inga dedikerade dagar till idrott på skoltid.

Ekonomieleverna läser inriktning Ekonomi – Ekonomi och kan inför årskurs 3 välja fördjupning Marketing eller Controller. Juridikinriktingen går inte att välja inom idrottsprofilen.

I-valet är din idrott, men du kan ansöka om att läsa utökat program och lägga till till exempel ENG7.

Du får ett gymkort till Formtoppen i Höllviken där du kan träna i det välutrustade gymmet och delta i pass så ofta du vill.

Idrottsprofilen betyder helt enkelt att du kan ägna mer tid åt din idrott samtidigt som du satsar helhjärtat på dina studier. Idrottsprofilen innehåller 100-300 p som du kan räkna in i ditt ordinarie ekonomiprogam eller lägga som utökad kurs. Vi kommer att ge dig möjlighet att välja!

Ansökan

Här kan du göra din ansökan online.

Innan du påbörjar ansökan, se till att du har Bank-ID i beredskap. Du behöver också ha förberett några andra intyg och dokument som ska laddas upp inne i e-tjänsten:

  • intyg från ridlärare/tränare etc, samt deras kontaktuppgifter
  • tävlingsmeriter med utdrag från RF eller SvRF
  • betyg från grundskolan
  • du måste även veta vilket program som den du söker åt ska läsa

Efter att ansökan har kommit in så behandlas den av handläggaren snarast möjligt. Du kan bli kallad för antagningsprov som sker i januari 2019.

Behöver du skolskjuts så görs det i en annan ansökan.

Antalet platser är begränsat och urval sker utifrån idrott och betyg. Sista anmälningsdag är den 1 december 2018. Välkommen att söka!

Kontaktperson

Josef Holmqvist, biträdande rektor, tfn 040-42 55 68