Till Vellinge kommuns startsida

Följ oss på FacebookFölj oss på TwitterFölj oss på Youtube

Sundskatalog 20182019

Sundsgymnasiets elevkompetenser

dinskolmat

Välkommen att bli en av oss!

Sundsgymnasiet

"Sundsgymnasiet ska vara en skola där du får vara den du är och utvecklas till den du vill bli."

Sundsgymnasiet 20 år - välkommen att bli en av oss!

Vi hoppas att du och din framtid börjar på Sunds nästa höst.

På Sundsgymnasiet kan du välja mellan de teoretiska programmen Estetiska, Ekonomiska, Naturvetenskapliga, Samhällsvetenskapliga och Tekniska. Vi är också stolta över att vi blivit utnämnda till nationellt certifierad idrottsutbildning (NIU) inom golf och ridsport och tar emot elitsatsande elever från hela Sverige.

Sök till idrottsutbildningen senast den 1 december!

Den 1 december är senaste dagen att ansöka till Sundsgymnasiets idrottsutbildning (NIU Ridsport, NIU GOLF och Idrottsprofilen) inför läsåret 2019/20.  

Här kan du läsa mer om idrottsprofilen och göra din ansökan. 

Här kan du läsa mer om NIU Ridsport och göra din ansökan. 

Gymnasiemässa 8-10 november

Passa på att träffa oss på Gymnasiemässan i Malmö den 8-10 november. Gymnasiemässan riktar sig till dig som går sista året i grundskolan. Läs mer om gymnasiemässan.

Öppet hus tisdagen den 13 november kl. 17-20

Tag tillfället i akt att träffa våra elever och lärare. Du får ta del av vad de olika programmen har att erbjuda, så att du har större möjlighet att välja det som passar just dig. Läs mer om Öppet hus.

Välkomstdagen vanns av EK1A

Grattis EK1A som vann Välkomstdagen 2018!

EK1A vinnare av Välkomstdagen 2018 

Migrationsprojekt ledde Sundselever till New York

bridge

Under läsårsstarten 2017/2018 initierade några lärare på ekonomiprogrammet på Sundsgymnasiet ett projekt om migration och integration som tangerade ämnena svenska, engelska samt samhällskunskap. Syftet var att belysa migration och integration ur ett litterärt, historiskt och ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Läs mer

NA-elever på valsafari

Under januari månad åkte alla elever som går fördjupningskursen marinbiologi i årskurs tre på Naturvetenskapsprogrammet till Tromsö för att observera valar. Eleverna hade även turen att uppleva norrsken som ibland visar sig i polarnatten.

         

Information om inloggning i Vklass

Har du problem med din inloggning? Behöver du inloggningsuppgifter? Läs mer här

Sundselever skriver bok om det gamla och nya landet

Xamda MahamoudMushtaq Hussain YazdaniRahmatullah Amarkhel

Om livet före flykten – och drömmarna för framtiden. Femton nyanlända elever på Sundsgymnasiet har skrivit "Boken om mig". Läs artikel i Sydsvenskan

6 skäl att välja Sundsgymnasiet

1. Resurser för goda studieresultat

Som elev på Sundsgymnasiet har du en mentor som hjälper dig att lägga upp dina studier så att du väl förberedd för hpögskolestudier och yrkesliv. För att förstärka den personliga hjälpen har vi inrättat ett Resurscentrum med lärare.På skolan finns också flera studie- och yrkesvägledare samt skolsköterska, psykolog och kurator.

2. Internationella kontakter

På Sundsgymnasiet har du nära till Europa och världen. Du har möjlighet att träffa amerikanska och europeiska diplomater i Bryssel. Några elever åker till Kenya för att delta i FN-rollspel. Sunds är de internationella möjligheternas skola.

3. God studiemiljö

Förutom våra caféer finns biblioteket som har öppet hela skoldagen. Här kan du studera med vänner och läsa böcker och tidningar. Du kan även låna cd-skivor, tv-spel och filmer. Här finns en företagshörna och 3D-skrivare som stimulerar till nya idéer och initativ.

4. Entreprenörskap och UF-företag

Alla program på Sundsgymnasiet präglas av entreprenörskap. Det handlar om att utveckla de kompetenser som är viktiga i arbetslivet idag - att kunna kommunicera, ta vara på sin kreativitet, kunna förändras och lära. Inom individuellt val kan du, oavsett program, alltid välja kurser inom entreprenörskap och starta UF-företag.

5. Teknik i framkant

På Sundsgymnasiet använder vi moderna och elevaktiva arbetssätt. Alla elever får låna en egen dator. På de olika programmen används den teknik och de verktyg som idag finns på arbetsmarknaden. Vi ligger i framkant när det gäller teknik.

6. "Brainfood" i restaurangerna

Sundsgymnasiet serverar ekologik brainfood, mat som ger ett stabilt blodsocker och optimal näring till hjärnan. Våra trivsamma restauranger erbjuder tre olika lunchalternativ och våra caféer står öppna hela skoldagen.

Kontakta oss

Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 1, 235 21  Vellinge
040-42 56 00
info@sundsgymnasiet.se Fler kontakter på Sundsgymnasiet

Ebba hoppas komma ut på Touren

Wilma jobbar gärna på FN

Philip tänker dra till USA

Andy kan tänka sig att bli brandman

Rebecca vill fortsätta med danskan

GDPR-information / Schema

Vellinge kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som du lämnar för att kunna administrera din registrering av synpunkt/klagomål. De personuppgifter som hanteras – se blanketter nedan.

De personuppgifter som behandlas sker med stöd av myndighetsutövning. Dina personuppgifter kommer att sparas i våra verksamhetssystem. Dina personuppgifter kommer att hanteras av Utbildningsavdelningen.

Vellinge kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifterna du har lämnat längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandling är utbildningsnämnden som kan kontaktas på utbildningsnamnden@vellinge.se. Dina personuppgifter sparas i maximalt 2 år eller gallras vid inaktualitet, enligt skollagen.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter, om dina rättigheter och om Dataskyddsförordningen finns på www.Vellinge.se/personuppgifter. Dataskyddsombudet för Vellingekommun nås på dataskyddsombud@vellinge.se eller 0410-73 30 00.