Till Vellinge kommuns startsida

Mediatek

Mediateket på Ljungenskolan är öppet hela dagen för elever och personal. Här kan du både låna böcker och leta fakta för olika arbeten. Jag som är bibliotekarie heter Viktoria och hjälper dig gärna med att hitta vad du letar efter.

Lånetiden på alla böcker är fyra veckor men därefter går det oftast att låna om böckerna igen, om ingen annan står i kö på dem. Det går bra att reservera en bok som är utlånad, då får du ett meddelande när boken kommit in om att du kan komma och hämta den.

Om bibliotekarien inte är i mediateket går det bra att låna ändå. Då finns det lappar utanför kontorsdörren där du fyller i ditt namn, klass, titel på boken, författare och siffrorna i den streckkod som finns bak på boken. När du sedan lämnar tillbaka boken lägger du den antingen i återlämningslådan eller ger den direkt till Viktoria.

Mediatekets julkalender

Snart drar vi igång! Varje dag under december, ända fram till jul, kommer vi att posta ett läsuppdrag i julkalendern! Surfa in och ta en kik, vet ja! Mediateket på Ljungenskolans julkalender.