Till Vellinge kommuns startsida

besöksguide

evenemangskalender

Falsterbo Strandbad, Vellinges upplevelsehus som rymmer naturum, konsthall, turistcenter och restaurang

Turism

Välkommen till Vellinge kommun - till Sveriges finaste stränder och fåglarnas paradis. Det är med glädje vi hälsar dig välkommen till Sveriges sydvästligaste hörn. Vellinge kommun omfattar Falsterbonäset med tvillingstäderna Skanör och Falsterbo och de större orterna Höllviken och Ljunghusen, Vellinge samt Västra Ingelstad och Östra Grevie.

Här finns något för alla

Vikingar i Fotevikens museumVi kan erbjuda aktiviteter för alla åldrar och intressen.

Välj att spela golf på någon av våra fem golfbanor, låt hela familjen uppleva spännande och lärorikt vikingaliv i Fotevikens museum, eller njut av de vita sandstränderna och den vackra naturen.

.

Vita sandstränder och underbara badvatten

Skanörs strandVellinge kommun är berömd för de attraktiva vita sandstränderna och det underbara badvattnet. De fyra största strandsträckorna i kommunen finns i Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör.

De små badhytterna med historiska anor är vackra att beskåda, målade i allehanda färger och placerade längs de vita sanddynerna.

Ridning och Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse SHow 2011Falsterbonäset med sin unika natur kan ge ryttare många fina naturupplevelser. Det finns till exempel sammanhängande leder med få korsningar, som tillkommit just för ryttare.

Du som är intresserade av hästshower och tävlingar bör inte missa det årliga evenemanget Falsterbo Horse Show.

Upplev flyttfågelsträckenFågelskådare

Vellinge kommun besöks varje år av fågelskådare från hela världen. Här passerar miljontals flyttfåglar på sin väg söderut på hösten och norrut på våren.

Upplev flyttfågelsträcken tillsammans med fågelskådare från hela världen och besök friluftsmässan Falsterbo Bird Show.

Service, shopping och upplevelser

Ta del av det utbud som finns i kommunen av service, shopping och upplevelser. På Vellinge.se listar vi utbudet utifrån olika kategorier.

Ät och sov gott

Här finns anrika gästgiveri och eleganta restauranger med utsökta smaker såväl som möjlighet till enklare måltider. Inför natten kan du välja mellan att bo i en exklusiv miljö, på hotell, mysiga vandrarhem, lantliga Bed & Breakfast eller på camping.

Vi hoppas att du får ett minnesvärt besök här hos oss!

Varmt välkommen!