Fira valborg i Vellinge kommun!

Om en vecka är det valborgsmässoafton och precis som traditionen bjuder kommer en hel del bål att tändas runt om i kommunen. Här har vi samlat information om några av dem.

sweden-123784_1920

Torsgården i Vellinge

Anordnas av Vellinge FF i samarbete med Vellinge kommun.

Bålet tänds klockan 20.00. Vårtal kommer att hållas av kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler.

Fotevikens museum

Öppet hus och valborgsfirande på Fotevikens museum. Vandra runt och titta på husen i Vikingastaden och prata med vikingar. Bålet tänds klockan 16.00 vid Hola Stenar och samtidigt uppläses ett kväde för att välkomna våren.

Fiskehoddorna i Höllviken

Bålet tänds klockan 19.30. Allsång och korv och lotteri. Försäljning av stekt sill på macka, kaffe och kaka.

Skanör och Falsterbos Viltvårdsförening

Fackeltåg avgår från Möllan klockan 20.30, bålet tänds klockan 21.00. Välkommen att sjunga in våren tillsammans med kyrkokören. Vårtal hålls av riksdagsman Anders Hansson.

Lilla torg

Vellinge scoutkår går fackeltåg, fyra olika körer sjunger in våren och Tommy Larsson, kommunfullmäktiges ordförande, vårtalar.

Tänk på djurlivet!

Om du ska tända ett eget bål så se till att försäkra dig om att inga djur har bosatt sig i riset innan du tänder på. Det kan du enkelt göra genom att flytta på riset en liten bit strax innan du tänder på. Om riset har legat på platsen ett tag är det vanligt att till exempel igelkottar och kaniner bygger bo inne i rishögen.