Vellinge kommun lanserar ny digital evenemangskalender och besöksguide

Oavsett om du är här som turist eller redan bor i Vellinge kommun, blir det nu enklare än någonsin att planera dina utflyktsmål och upplevelser.

hoodin

Den evenemangskalender och besöksguide som Vellinge kommun idag lanserar ska medföra en förbättrad digital upplevelse för besökare samtidigt som informationsinsamlingen av lokala evenemang effektiviseras.

- Det här är en viktig satsning för att tillgängliggöra information åt både medborgare och turister, säger Sara Palo, näringsliv- och turismstrateg på Vellinge kommun.

- Att tjänsten fångar upp evenemang på sociala medier, som vi inte tidigare haft tillgång till, och smidigt listar dem åt våra användare, känns särskilt spännande, säger hon.

Den nya turistinformationsplattformen är optimerad för att passa de enheter som besökarna använder mest, det vill säga mobil och tablets. Syftet är, förutom en bättre användarupplevelse, också att uppmuntra till engagemang genom integration i sociala medier och möjligheter för besökare att skapa eget innehåll.

Evenemangskalendern och besöksguiden hittar du enkelt på startsidan på vellinge.se eller genom länkarna nedan.

evenemang.vellinge.se
besoksguide.vellinge.se