Välkommen till årets stora fågelhändelse!

Den 1-3 september är det dags för Falsterbo Birdshow. Årets tema är "Fantastiska fåglar" och till mässan kommer bland annat föreläsare, utställare och flera av kändisarna från SVT:s populära serie "Det stora fågeläventyret".

Falsterbo Birdshow 2016

Falsterbo Birdshow är en populär natur- och miljömässa med särskilt fokus på fåglar. Årets upplaga är den 8:e i ordningen och mässan arrangeras på Falsterbo Strandbad.

Drygt 40 utställare kommer att finnas på plats och programmet är omfattande, med till exempel följande aktiviteter:

  • Fågelbingo för barn och vuxna
  • Kikarskola
  • Fågelskådning on-line
  • Ringmärkningsdemonstrationer
  • Naturvandringar
  • Barnaktiviteter så som till exempel tipspromenad och olika naturexperiment
  • Föreläsningar om både fåglar och natur

För att ta del av hela programmet, läs mer här.

Falsterbo Birdshow riktar sig till fågelskådare, utställare och egentligen alla som är intresserade av djur, natur och friluftsliv. I år gästas också mässan av några av deltagarna i SVT:s populära programserie "Det stora fågeläventyret". Bland annat kommer boxaren Armand Krajnc, som kom två i programmet, och invigningstalar på lördagen klockan 13.00.

Liksom tidigare år så tjuvstartar mässan redan under veckan med de naturpedagogoiska dagarna, där skolklasser från flera olika kommuner bjudits in. I år har programmet utvidgats till tre dagar och barnen får bland annat spana efter och artbestämma småkryp i skogen, lära sig olika fågelläten, spela fågelbingo och gå naturtipspromenad. Naturpedagogiska dagarna pågår 29-31 augusti.

Falsterbo Birdshow pågår 1-3 september på och runt Falsterbo Strandbad. Restaurangen i huvudbyggnaden är öppen under mässan och entréavgiften är valfritt belopp. Allt överskott går till att skydda fåglar och deras miljö.

Välkommen!

Fågelskådning på Falsterbo Birdshow