Välkommen på invigning av Nyckelhålsparken på lördag 16 september

I nya, ombyggda Nyckelhålsparken finns lekplats, boulebanor, utegym och mycket annat. Förhoppningen är att parken ska bli en naturlig och lekfull mötesplats mitt i centrala Höllviken, och den 16 september är det officiell invigning.

Nyckelhålsparken

En mötesplats med aktiviteter för så många som möjligt, och en plats som knyter ihop och förstärker centrumkänslan. Det har varit några av målen under arbetet med ombyggnaden av Nyckelhålsparken.

- Nu känns det som ett stort äntligen! Vi har fört samtal och dialog med så många olika intressenter under processen och det känns som vi landat väldigt bra. Förhoppningen är att parken ska bli en mötesplats där så många som möjligt ska hitta något som tilltalar dem, säger Lisa Sundgren, stadsträdgårdsmästare i Vellinge kommun.

I parken finns förutom den nya lekplatsen ett nytt och modernt utegym och en 200 meter lång löpslinga som sträcker sig runt lekplatsen. Här finns en nybyggd handikappanpassad toalett och en ny parkering med runt 50 platser. I parken finns även fyra nya boulebanor med tävlingsmått.

På lördag den 16 september är det dags för invigning. Invigningen pågår klockan 10.30-12.00 och inleds med tal av Carina Wutzler (M) och Christer Mars (M). Därefter serveras fika och grillad korv och det blir en rad olika aktiviteter, så som träningstips i utegymet, prova på vikingatida hantverk, pyssel, bouletävling och tipsrunda.

Under dagarna som följer så fortsätter det vara aktiviteter i parken. Programmet ser ut så här:

Söndag 17 september kl. 11.00-11.45: Utforska parken med naturums naturvägledare, och gå naturums tipsrunda.

Måndag 18 september kl. 11.30: Sångstund för barn med Höllvikens bibliotek.

Tisdag 19 september kl. 10-17: Lär dig spela boule med sakkunniga ledare från Ljungens seniorer och PRO.

Onsdag 20 september kl. 10-17: Lär dig spela boule med sakkunniga ledare från Ljungens seniorer och PRO. Kl. 18: Cirkelfys med Friskis och Svettis på utegymmet.

Torsdag 21 september kl. 10-17: Lär dig spela boule med sakkunniga ledare från Ljungens seniorer och PRO. Kl. 18.30: Löpningspass med Friskis och Svettis (passet anpassas efter önskemål från de motionärer som kommer).

Nyckelhålsparken