Fängslande djurbilder i nya utställningen i konsthallen

Den prisade fotografen Julia Lindemalm har besökt och fotograferat djur på ett tiotal djurparker runt om i Europa. Snart kan du se hennes fängslande bilder i utställningen Zoo World som öppnar i konsthallen den 11 mars.

Zoo World

Om Zoo World

Varje år besöker 700 miljoner människor en djurpark. Vi stannar i snitt 46 sekunder vid varje bur. Djuren beskådas som objekt, medan den värld de egentligen tillhör krymper och krymper. Ständigt iakttagna försöker de förhålla sig till den konstgjorda värld vi placerat dem i.

Zoo World innehåller bilder tagna på tio djurparker runt om i Europa, från Berlin till Borås. I utställningen ingår också foton från tigerägare i Texas och krisdrabbade Sea World i Florida. Utställningen skildrar vårt förhållande till djur i fångenskap på ett existentiellt plan.

I videorummet visas bilder från serien Katt People om relationen till vårt populäraste husdjur.

Om Julia Lindemalm

Julia Lindemalm bor i Malmö och arbetar som bildjournalist. Hon är utbildad vid Mittuniversitet och Danmarks journalisthögskola och har utöver fotografi läst kritiska djurstudier vid Lunds universitet. I sitt konstnärskap utforskar hon människans relation till djur, och för det tilldelades hon det första Lars Tunbjörk-priset 2016. Julia är även nominerad i den prestigefyllda fototävlingen Årets bild 2017.

Utställningen öppnar i konsthallen på Falsterbo Strandbad den 11 mars och pågår till och med den 14 maj.

Läs mer om aktiviteter, föreläsningar och öppettider på Falsterbo Strandbad här.

Zoo World