Nu invigs det tredje livräddartornet i Vellinge kommun – på Falsterbostranden

Lagom till högsäsongen får kommunen nu sitt tredje livräddartorn. Christer Mars (M) och personal från livräddarverksamheten håller i invigningen på stranden nedanför Falsterbo Strandbad på måndag den 3 juli klockan 14.00. Varmt välkommen!

Vakttorn på stranden.

I Vellinge kommun finns över fyra mil strand. Havet och stränderna är en stor och viktig attraktionskraft och betyder mycket för både för invånare och turister.

Sedan tidigare finns det livräddarverksamhet på Kämpingestranden och på stranden i Skanör. Nu får alltså även den tredje Blå flagg-certifierade stranden, Falsterbostranden, ett torn och livräddarverksamhet.

Verksamheten startar första veckan i juli och avslutas i mitten av augusti. Syftet är att rädda folk i nöd, att bistå med omplåstring och att ge information till badande och allmänhet. Verksamheten är igång sju dagar i veckan, oftast mellan klockan 10 och 18, med viss variation beroende på väder. Varje strand är bemannad med en utbildad livräddare och fem strandvärdar. De senare är ungdomar som rekryteras inom ramen för kommunens feriepraktikplatser. Som strandvärd har de genomgått en grundläggande pool- och havslivräddarutbildning och de handleds av livräddaren.

Christer Mars (M), ordförande i nämnden för gemensam medborgarservice, säger så här om att Falsterbostranden nu får ett livräddartorn:

- Det känns riktigt bra att starta upp säsongen med ytterligare ett livräddartorn i kommunen. Vi har bland de finaste stränderna i hela Europa och tusentals människor väljer varje år att ta sig till kommunens fina stränder för att njuta av den kritvita sanden och det klarblå vattnet. Vi vill erbjuda rena, trygga och säkra stränder och i det ingår renhållning, tångrensning men även en bra livräddarverksamhet. Vi har under de senaste åren utvecklat och förbättrat bevakningen på stränderna och det är ett arbete vi avser fortsätta utveckla vidare även framöver.

Välkommen på invigning på Falsterbostranden måndagen den 3 juli klockan 14.00!