Lilla torg har fått en egen läshörna

I dag var det invigning av ett nytt, inspirerande inslag på Lilla torg i centrala Vellinge. Läslustan heter satsningen och den består av två vagnar med tidningar och böcker som du antingen kan läsa på plats på torget eller låna hem och lämna tillbaka senare.

Invigning av Läslustan på Lilla torg

Det två vagnarna är fyllda med tidningar och böcker för alla åldrar, och det är ett samarbetsprojekt mellan Vellingebostäder och Vellinge bibliotek, som skänkt böckerna.

Här på torget kan du nu välja en tidning eller bok och slå dig ner en stund och läsa, för att sedan ställa tillbaka i hyllan igen när du är klar. Läslustan fungerar också som en bokbytarvagn, och du kan låna med en bok hem för att läsa och även lämna dina egna favoriter i vagnen och låta fler få glädje av dem.

Syftet med Läslustan är att skapa en trivsam plats där man kan slå sig ner och koppla av en stund på torget, och samtidigt bli inspirerad. Det kommer även att kopplas en del kulturella inslag runt Läslustan, så som till exempel författarmöten, bokpresentationer och lästips. Vagnarna kommer att stå ute på torget när vädret tillåter.

Kommunstyrelsens ordföramde Carina Wutzler (M) var på plats på torget vid lunchtid på tisdagen och höll ett invigningstal.

- Vellinges nya vardagsrum har nu fått en alldeles egen läshörna! Det är ett unikt och roligt initiativ som skapar en plats som inspirerar, främjar och uppmuntrar till läsning samtidigt som det skapar en mysig och trevlig aktivitet mitt i Vellinge centrum. Dessutom synliggör vi bibliotekets verksamhet på ett nytt och spännande sätt, säger hon.

Läslustan

Tidningshylla