Klart med arrendator för nytt strandkafé på Kämpingestranden

I somras utlystes en anbudstävling för att ersätta den befintliga kiosken på Kämpingestranden. Nu är det klart med ny arrendator och det vinnande förslaget är ett beachkafé med verksamhet året runt.

Arrendatorns tidiga förlsag av tänkt byggnad.

Foto: Arrendatorns tidiga förlsag av tänkt byggnad.

Bakom det vinnande förslaget står företaget Annars Matbyrå från Malmö, och krögaren Niklas Persson.

- Det här är det förslag som överrensstämmer bäst med kommuns vision av framtida verksamhet på den här platsen. Vi vill skapa en mötesplats på Kämpingestranden inte bara på sommaren utan året runt. Vi tror att den här aktören har både kunskapen och resurserna att skapa en fantastisk mötesplats både för kommuninvånare och turister, säger Erik Andersson, markförvaltare på Vellinge kommun.

Den nya arrendatorn beskriver den kommande verksamheten som ett beachkafé med det lilla extra. Det kommer att serveras både kall och varm mat, god dryck och självklart glass.

Den befintliga byggnaden ska rivas och den nya byggnaden kommer att ha två plan, med möjlighet att sitta och äta både inne och ute. Målsättningen är att byggnaden ska stå klar i början av sommaren 2018.

- Nytt koncept i ny fin byggnad. Den fina stranden i Kämpinge tillförs nu helt nya värden och möjligheter. Övertygad om att det kommer lyfta den befintliga platsen och locka många till stranden under dagar och kvällar större delen av året, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kämpingestranden från ovan.