Götenehus vinner Vellinge kommuns markanvisningstävling i Östra Grevie

Det kommer hända mycket i Västra Ingelstad och Östra Grevie de kommande åren. Nu är kommunens första markanvisningstävling avgjord i Östra Grevie, och vinnare är byggherren Götenehus. I samarbete med K-fastigheter ska de bebygga två områden i nära anknytning till tågstationsområdet.

Från Götenehus vinnande förslag.

Götenehus vinnande förslag innehåller 16 villor och parhus, och 16 hyreslägenheter fördelade på två hus.

I tävlingen efterfrågade Vellinge kommun specifikt prisvärda hyresrätter, då behovet av det är stort i kommunen. K-fastigheters hyresrätter kommer att ligga på cirka 1600 kr/kvm per år, vilket för en tvåa på 43 kvm innebär en hyra på 5700 kr/mån. Två av de 16 lägenheterna är kollektivlägenheter, där flera personer kan bo tillsammans och därmed få en lägre hyreskostnad. K-fastigheter både bygger och förvaltar lägenheterna.

– Det finns en stor efterfrågan av hyresrätter i hela kommunen. Vellingebostäder har snart färdigställt sina 78 lägenheter i Västra Ingelstad intresset är stort. Därför känns det roligt att nu starta vår första utbyggnad i Östra Grevie, och att en stor del av den består av just hyresrätter, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

- Götenehus förslag har både en hög ambition när det gäller gestaltning och hållbarhet. De bygger vidare på den charmiga bykänslan. Vårt mål är att de östra kommundelarna ska bli Skånes mest centrala landsbygd, och det här är ett led i det arbetet, säger kommunens projektledare Linda Ericsson.

Byggstart förväntas ske hösten 2018.

Parhus från Götenehus förslag.

Hyreshus från Götenehus förslag.