Blå Flagg till våra stränder

Åtta av Sveriges stränder har i år fått den internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg. Tre av dessa finns i Vellinge kommun. Kämpingestranden och stränderna i Skanör och Falsterbo får hissa flaggan som betyder att de uppfyller de högt ställda kraven som Blå Flagg innebär.

Skanör med rosor och Blå Flagg

- Vi är stolta över att stränderna uppfyller kraven för Blå Flagg även i år. Jag tror att märkningen gör att fler söker sig till stränderna eftersom man vet att de är bra utrustade och att vi tar ett miljöansvar. Vi tycker att det är viktigt här nere att ha den här kvalitetssäkringen. Dessutom är det ju en internationellt vedertagen miljömärkning och är man här som turist och vet vad flaggan betyder så tror jag man söker sig till de här stränderna lite extra, säger Rikard Karlsson, enhetschef i Vellinge kommuns fritidsverksamhet.

Blå Flagg är en internationell miljömärkning för fritidsbåtshamnar och stränder. Märkningen visar att anläggningen uppfyller högt ställda krav när det gäller vattenkvalitet, miljö, säkerhet och service. I år har över 4000 hamnar och stränder i 47 olika länder fått Blå Flagg. Åtta av stränderna finns i Sverige, och av dessa finns alltså hela tre i Vellinge kommun: Kämpingestranden och stränderna i Skanör och Falsterbo.

Flaggperioden för Skanör och Falsterbo är 26 juni – 13 augusti och i Kämpinge 3 juli – 13 augusti.

Du kan läsa mer om Blå Flagg här.