Hoppa till innehåll

Samhällsprogrammet reser till Berlins filmfestival

Den 11 februari åker 15 elever från Samhällsprogrammet inriktning media på studie- och reportageresa till Berlin. Där pågår just nu Berlins filmfestival, Berlinale!

Berlin filmfestival_Berlinale.jpg

Under fyra dagar tar vi del av den europeiska metropolens kultur och historia i Berlin och besöker bland annat Berlins filmfestival, utställningar, museer och ser några av festivalens filmer. Resan under filmfestivalen har varit ett återkommande inslag för Sundsgymnasiets medieelever ända sedan skolan startades 1998.

Eleverna har blivit tilldelade utvalda platser i Berlin som de ska göra ett fotoreportage om. Vi tar oss gemensamt till dessa platser där eleverna presenterar och guidar resterande klasskamrater. Denna presentation bygger på den research som eleverna gjort inför fotouppdraget.

På hemvägen gör vi ett stopp på Sachsenhausen som inrättades 1936. Det första specialritade koncentrationslägret och blev prototypen för SS:s läger. Idag är Sachsenhausen en minnesplats och museum.

Medföljande lärare på resan är Johanna Bill, Harriet Hultén Westberg och André Lundberg.

Publicerad:
7 februari, 2019