Hoppa till innehåll

Vi söker en behandlingsfamilj

Vellinge kommun storsatsar på Barn i samhällsvård och söker nu efter en familj som är intresserad av att arbeta som förstärkt familjehem/behandlingsfamilj för barn/ungdomar i ålder 12-19 år.

Som en del av ett behandlingsteam, tar man emot ungdomar i behov av extra stöd. Att vara en del av ett behandlingsteam betyder att ni som familj inte sköter placeringen själv, utan i nära samråd med teamet. Teamet kommer, förutom behandlingsfamiljen, bestå av en familjebehandlare, ungdomsbehandlare, en färdighetstränare och en samordnare. Stöd och handledning kommer att finnas tillgängligt för behandlingsfamiljen dygnet runt.

Behandlingsfamiljen mottar handledning på plats i Vellinge varje vecka och förväntas även kunna köra ungdomen fram och tillbaka till sina samtal med behandlare i Vellinge. Alltså ställs höga krav på flexibilitet och tillgänglighet.

Andra krav på behandlingsfamiljen är att minst en vuxen är hemma på heltid, samt att det inte får finnas egna barn under tre år i hemmet. Som behandlingsfamilj kan man inte heller ta emot andra jour-eller familjehemsplaceringar under behandlingstiden. Placeringstiden är i snitt åtta månader, med målet att ungdomen därefter flyttar hem eller vidare till ett stadigvarande familjehem.

Uppdraget passar er som tidigare har haft placeringar och som nu har en vilja och lust att utvecklas vidare som familjehem och ingå i ett sammansvetsat team. Det kommer att vara utmanande men lärorikt och spännande!

Publicerad:
15 maj, 2023

Kontakt

För mer information eller intresseanmälan, kontakta:

Matilda Åhlund, familjehemssekreterare
matilda.ahlund@vellinge.se
0709-915045

Maria Sylvander, socialsekreterare
maria.sylvander@vellinge.se
0702-014249