Hoppa till innehåll

Vellinge kommun utökar energirådgivning för företagare

På torsdag den 13 oktober har Vellinge kommun en första drop in-rådgivning för företagare. Initialt är det tre planerade träffar på en timme, Kilowattimmen, där företagare kan träffa kommunens energi-och klimatrådgivare. Vellinge kommun arrangerar också en lunchträff för företagare tisdagen den 25 oktober med Energikontoret Skåne.

De skenande energipriserna påverkar företagare i elprisområde 4 särskilt hårt. Från kommunens håll vill vi göra vad vi kan för att stötta det lokala näringslivet. Varje kilowattimme räknas och förhoppningsvis kan vi bidra till effektivisering genom utökad rådgivning och information, säger Annica Carlstedt, näringslivschef i Vellinge kommun.

Genom satsningen på drop in-rådgivningen kallad Kilowattimmen vill kommunen öppna upp för dialoger med fler företagare i Vellinge.

Med kraftigt ökade priser på el och gas ökar efterfrågan på hur man som företag kan energieffektivisera. Därför vill vi bemöta den genom rådgivning på plats som också kan skapa en mötesplats för att dela goda exempel och bli inspirerade. säger Linn Huitfeldt Rydberg, energi- och klimatrådgivare i Vellinge kommun.

Vid lunchträffen med Energikontoret kommer företagarna att få information om projektet Omställningslyftet - en nationell satsning för affärsdriven klimatomställning. Energiexpert Ulf Jobacker kommer att informera om hur små- och medelstora företag kan sänka sina energikostnader genom samverkan med Energikontoret Skåne. Vellingeföretagaren Lars Pålsson kommer att berätta vilka åtgärder hans företag, ScandiCandy, har vidtagit och dela med sig av sina erfarenheter.

Lunchträff Energikontoret - anmälan

Datum Tid Plats
13 oktober Kl. 08.30-09.30 Kilowattimmen Kommunhuset, Fullmäktigesalen
25 oktober Kl. 11.00-13.00 Lunchträff energieffektivisering Kommunhuset, Fullmäktigesalen
8 november Kl. 09.00-10.00 Kilowattimmen Kommunhuset, Fullmäktigesalen
29 november Kl. 16.00-17.00 Kilowattimmen Kommunhuset, Fullmäktigesalen
Publicerad:
7 oktober, 2022