Hoppa till innehåll

Krisberedskapsveckan: Är du beredd behöver du inte vara rädd

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober. I Vellinge kommun kommer vi därför informera om hem- och krisberedskap.

Ellaliv_bild_hemsida.png

Krisberedskapsveckan i Vellinge kommun

I Vellinge kommun finns det fyra Informations- och trygghetspunkter. Vid en kris öppnar dessa upp, där kan du få trygghet, information, mat och värme. Kommunens Informations- och trygghetspunkter hittar du i:

Falsterbo - Tångvallaskolan (t.o.m. årsskiftet, därefter Falsterbohallen på Skanörs vångar)
Höllviken - Sandeplanskolan
Vellinge tätort - Vanningen
Västra Ingelstad - Idrottshallen

Den 1 oktober klockan 10.00-14.00 kommer FRG att bemanna Vanningen och Sandeplanskolan. De kommer att demonstrera krisberedskapslådan från Civilförsvarsförbundet, dela ut broschyren Om kriget eller krisen kommer samt dela ut blåbärssoppa i kåsa. Varmt välkomna att prata krisberedskap!

Helgen den 24-25 september får alla kommuninvånare hem Vellinge kommuns broschyr Är du beredd behöver du inte vara rädd som ger tips om hemberedskap, krislåda, checklista över vad som är bra att ha hemma med mera.

Broschyren kan du även läsa digitalt.

Krisberedskapsveckan - broschyr (PDF-dokument, 810 kB)

Årets tema är Mat

Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är mat. I kris eller krig behöver vi ändra våra matvanor. Ett tips är därför att köpa sådant som du äter i vanliga fall och som uppfyller kraven på bra mat för kriser. Det är viktigt att ha mat hemma för en vecka. Bra mat att alltid ha hemma är:

Klicka här för att ta del av MSBs krisrecept

Publicerad:
23 september, 2022