Hoppa till innehåll

Tre stränder i kommunen under Blå Flagg

I år har 14 hamnar och sju stränder tilldelats utmärkelsen Blå Flagg. Tre av dessa sju stränder finns i Vellinge kommun.

Falsterbo strandbad, Kämpinge strandbad och Skanörs havsbad har alla tilldelats utmärkelsen Blå Flagg 2022. Utmärkelsen är internationell och finns i 48 länder.

Blå Flagg drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE). Genom att ha Blå Flagg visar kommunen sina gäster att vi uppfyller högt ställda krav vad gäller säkerhet och service, vattenkvalitet, miljö samt information. Med utmärkelsen följer ett ansvar att upprätthålla kvaliten och FEE utför kontroll på anläggningarna för att säkerställa att alla regler följs.

Mer information om Blå Flagg hittar du här

Tillsammans håller vi stranden ren

I Vellinge kommun brukar vi säga att det enda du ska lämna kvar på stranden är dina fotspår. Det vanligaste skräpet som lämnas kvar på stranden är plast. Enligt Håll Sverige Rent så står plast för ungefär 70 procent av allt skräp på våra stränder. Vi vill därför skicka med en vänlig påminnelse om att använda kommunens återvinningsstationer.

Publicerad:
9 juni, 2022