Hoppa till innehåll

Invigning av Gåsatåget

I dag invigdes Gåsatåget som kommer åka runt på Skanör-Falsterbo under sommaren. Besökare kommer att kunna parkera på en av kommunens sommarparkeringar för att sedan åka vidare med tåget.

Mer information om Gåsatåget hittar du på Semesterkänsla.se

Gåsatåget kommer att köra mellan Falsterbo Camping & resort och Rådhuset i Skanör mellan den 27 juni fram till den 14 augusti. Tåget stannar på Falsterbo strandbad, Falsterbo konsthall, Falsterbo gamla torg, Skanör Bäckatorget, Skanörs hamn och slutligen i anslutning till Rådhuset i Skanör.

Idag inviger vi Gåsatåget som ett erbjudande från Vellinge kommun. Man kommer att gratis kunna åka mellan Falsterbo camping och Skanörs hamn. Det finns möjligheter att hoppa på och hoppa av och se allt fantastiskt vi har att erbjuda nere på näset. Man kan gå på utställningar, besöka Naturmagasinet, köpa en glass eller varför inte luncha nere i Skanörs hamn, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande i Vellinge kommun.

Hela rundan beräknas ta ungefär 75 minuter. På Gåsatåget kommer en ljudslinga att spelas upp som berättar historier om omgivningen. Tåget går mellan klockan 11.00 – 17.00, men har ingen exakt tidtabell.

Gåsatåget kommer rulla varje dag och man kommer att kunna hoppa på och av. Det finns ingen exakt tidtabell då det är semestertider, koppla av och njut av semesterkänslan nere på näset, säger Annica Carlstedt, näringslivschef i Vellinge kommun

Publicerad:
27 juni, 2022