Hoppa till innehåll

Lovaktiviteter – sportlovet

I år blir sportlovet lite annorlunda med anledning av coronapandemin. Årets sportlovsprogram består av ett begränsat antal anpassade aktiviteter av olika slag. Programmet kan komma att att ändras, så håll utkik här på vellinge.se och på bibliotekens hemsida.

Årets sportlovsprogram

Grillning vid Arriesjön

Vill du upptäcka den fantastiska skånska naturen under sportlovet? Då kan vi rekommendera grillning och naturaktiviteter vid Arriesjön. Ta med vad du vill grilla, vi finns på plats och styr upp elden, tipsrunda och en härlig naturupplevelse med aktiviteter på temat ”vinternatur” mellan måndag 22 februari-onsdag 24 februari klockan 11:30-14.

Plats: Grillplatsen uppe på kullen (intill den tillgänglighetsanpassade stigen). Se karta över Arriesjön https://www.skanskalandskap.se/media/3912/karta-arriesjon.pdf

Vandring

Söndagen den 28 februari håller vi även en naturvandring vid Arriesjön klockan 13 (ca 1 timme). Det är begränsat antal platser och föranmälan till naturnara@vellinge.se krävs.

Under hela veckan följer vi allmänna råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19. Vi håller avstånd vid grillen, på vandringen och till varandra och andra besökare i reservatet.

Biblioteken

Biblioteken i Vellinge kommun erbjuder skattjakter och pysselpåsar. Mer information hittar du på bibliotekens hemsida.

Med anledning av covid-19 är det viktigt att vi följer myndigheternas rekommendationer. Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer här.

Vellinge kulturskola Artisten

En unik möjlighet för alla mellan 13-18 år att spela Afrikansk Marimba i Vellinge! Helt anpassat efter deltagarna, inga förkunskaper krävs. Vi spelar utan noter och skapar direkt svängig musik tillsammans.

Onsdag 24/2 - Lördag 27/2  kl. 10 - 13 

Läs mer om hur du bokar på Vellinge kulturskolas hemsida.

Bild: Länsstyrelsen Skåne

Publicerad:
11 februari, 2021