Hoppa till innehåll

Kommunalt bidrag till sommaraktiviteter för ungdomar

Med anledning av coronaviruset kommer sannolikt fler ungdomar än vanligt att stanna hemma i sommar. För att ge unga möjlighet till ett aktivt och innehållsrikt sommarlov så avsätter kommunen 300 000 kronor, sökbara för föreningar som vill genomföra ungdomsaktiviteter sommaren 2020.

Bidraget riktar sig till föreningar med verksamhet i Vellinge kommun, och det ska röra sig om nyskapad verksamhet eller aktivitet under perioden 1 juni till och med 31 augusti, och rikta sig till barn och unga i ålder 12-18 år.

Information skickas ut direkt till kommunens föreningar som gör sin ansökan direkt till fritidschefen.

-Syftet med satsningen är att få till meningsfulla aktiviteter för ungdomarna i kommunen genom att engagera föreningslivet. Det handlar om social samvaro men också om fysisk aktivitet för ungdomarna, givetvis utifrån myndigheternas rekommendationer, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad:
19 maj, 2020