Hoppa till innehåll

Smart vattenförbrukning viktigt inför sommaren

Nu är det många som fixar med sina trädgårdar. Vattenförbrukningen i april var den högsta aprilförbrukningen någonsin i kommunen, och med anledning av detta har vi här samlat information och tips om hur vi alla kan hjälpas åt för att undvika vattenbrist senare i sommar.

Redan nu är det bra att fundera över sin vattenförbrukning inför varmare väder när sommaren närmar sig. Det ska vara en självklarhet att inte slösa på dricksvatten i onödan. Även när det inte råder störningar eller vattenbrist är det viktigt att använda dricksvattnet smart.

Senaste veckorna har varit en torr period med väldigt fint väder och april brukar vara en klassisk trädgårdsmånad. Detta har synts tydligt på vattenförbrukningen. Vellinge kommun har aldrig haft så hög förbrukning i april månad som i år. Det hänger sannolikt ihop med att det är fler än vanligt som jobbar hemifrån, och generellt stannar hemma mer än tidigare.

Tips på hur du vattnar smart

Om vi alla hjälps åt med detta så kan vi förhoppningsvis ha en riktigt varm sommar utan bevattningsförbud.

Publicerad:
29 april, 2020