Hoppa till innehåll

Avstängning av vattentorn påverkade fler än beräknat

På torsdag kväll stängdes vattentornet i Falsterbo för ett planerat underhållsarbete. De hushåll som bedömdes påverkas hade informerats i förväg, men avstängningen visade sig påverka betydligt fler än vad som förutsetts.

På torsdagskvällen och natten mot fredagen var det ett utbrett bekymmer med kortare vattenbortfall och lågt tryck i vattenkranar. Detta orsakades av ett underhållsarbete på en vattenledning, och med anledning av arbetet så hade vattentornet i Falsterbo stängts av.

VA-avdelningen hade i förväg informerat de hushåll som bedömdes skulle beröras. Men stängningen påverkade ett större område än vad som var förväntat, bland annat påverkades stora delar av Höllviken i form av lågt vattentryck.

Jouren har svarat på alla samtal som kommit in, men det finns indikationer på att där har varit en överbelastning på numret, vilket gjort att alla som ringt inte kommit fram. Detta ses nu över tillsammans med SOS alarm.

Vi beklagar att fler än beräknat drabbades och att information inte gått ut till alla.

På fredagsmorgonen upptäcktes två vattenläckor i Falsterbo, en på Pilegårdsvägen och en på Matrosgången. I nuläget är det oklart ifall de är relaterade till kvällens avstängning. Läckorna förväntas vara åtgärdade under fredag eftermiddag och vattenposter finns på Brisvägen 4 och Jungmansgården 27.

Publicerad:
3 april, 2020