Hoppa till innehåll

Vellinge kommuns näringslivspris 2020

Kalle Nyqvist, VD och ägare till Pro Support Scandinavia AB, erhåller Vellinge kommuns näringslivspris 2020.

Kalle Nyqvist, VD och ägare till Pro Support Scandinavia AB, erhåller Vellinge kommuns näringslivspris 2020 med motiveringen:

Kalle Pro Support Scandinavia.JPG”Vinnaren av Vellinge kommuns näringslivspris 2020 är en driftig entreprenör och driven företagsutvecklare som hela tiden ser nya affärsmöjligheter. Med ett ledarskap som präglas av en stark tilltro till sin personal har Kalle Nyqvist utvecklat Pro Support Scandinavia till det ledande företaget i Norden inom sin bransch. Vi vill premiera Kalle Nyqvist för den starka utvecklingen av Pro Support Scandinavia med innovativa lösningar och egen produktutveckling, men också för uthållighet och socialt ansvarstagande”.

Med priset vill vi visa att näringslivet är en viktig del i kommunens utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande, Carina Wutzler (M). Vi vill synliggöra företagare som genom sitt entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och på ett hållbart och lönsamt sätt.

Pro Support Scandinavia AB började som ett golfföretag och är numera ett barnproduktsföretag. Även om steget från golfvagnar till barnvagnar inte är så stort, har företaget tagit stora kliv i sin utveckling. Med en omsättning på över 100 miljoner kronor har Pro Support Scandinavia AB utvecklats till den ledande distributören av vagnar och andra barnprodukter i Norden. Verksamheten finns numera på södra verksamhetsområdet i Vellinge och växer så det knakar.

Vellinge kommun delar för tredje året ut ett pris till duktiga företagare för att uppmuntra och uppmärksamma det betydelsefulla arbete som görs. Allmänheten bjuds in att nominera företagare och kommunstyrelsens arbetsutskott utser sedan en vinnare. Förutom äran består priset av 10 000 kr som kommer att delas ut på året näringslivsgala "Stjärnkväll" den 7 maj.

Publicerad:
27 mars, 2020