Hoppa till innehåll

Kulturnatten i Vellinge ställs in

Kulturskolan har beslutat att ställa in Kulturnatten som skulle ägt rum nu på lördag den 14 mars. Nu undersöks möjligheter att hitta andra tillfällen att genomföra de planerade konserterna.  

Kulturnatten i Vellinge är ett stort arrangemang som brukar ha runt 1500 besökare. Nu har Kulturskolan beslutat att ställa in arrangemanget på lördag, bland annat för att flera medverkande valt att hoppa av.

- Konserterna samlar cirka 200 personer åt gången, så tekniskt sett berörs inte evenemanget av Folkhälsomyndigetens direktiv gällande Coronaviruset, men totalt skulle många fler människor vara i omlopp denna dag, säger Kulturskolans chef Britta Gustavsson och fortsätter:

- Vi har också märkt en förståelig oro bland föräldrar och elever, och vi har fått flera avhopp som gör att vi inte kan räkna med att orkestrar och körer är kompletta.

Nu tittar Kulturskolan på möjligheten att hitta andra tillfällen för att kunna bjuda Vellingeborna på de planerade konserterna men nya datum är inte bestämda i dagsläget.

Alla programpunkter ställs in förutom kvällföreställningen Önskesången, som äger rum som planerat klockan 19.00 i konserthuset, och som har en extern arrangör.

Även Familjelördag på biblioteket ställs in, men biblioteket har öppet som vanligt klockan 11-14.

Publicerad:
12 mars, 2020