Hoppa till innehåll

Gör en insats på Skräpplockardagarna 2020!

Förra året kom Vellinge på femteplats som Håll Sverige Rent-kommun. Den 8-26 april är det dags för årets skräpplockardagar, och vi hoppas på stort deltagande även i år! 

Skräpplockardagarna är en rikstäckande kampanj som arrangeras av Håll Sverige Rent. Förra året rankades Vellinge som femte bästa kommun i landet, och skolungdomarna är de som är bäst på att engagera sig. I år ska skolklasser anmäla sig direkt hos Håll Sverige Rent.

Du som kommuninvånare kan också göra en insats genom att lägga ditt plockade skräp vid kommunens soptunnor eller vid kommunens offentliga toaletter. Gratis sopsäckar finns att hämta på kommunhuset i Vellinge och på Falsterbo Strandbad. Tänk på att plocka i en påse som är väl försluten så att inte skräpet blåser iväg.

Vägföreningar kan få fyllda säckar hämtade av kommun på överenskommen plats.

Lördagen den 18 april bjuder Friskis & Svettis, i samarbete med Vellinge kommun, in till städplockardag på Falsterbostranden. Då kan du promenera eller jogga samtidigt som du plockar skräp längs stranden eller i området. Samling klockan 9.45 utanför Falsterbo Strandbad, och ingen anmälan krävs. Mellan 11 och 12 så bjuder kommunen på fika på eller utanför restaurangen på Falsterbo Strandbad.

Håll Sverige Rent har tagit fram en app som gör städningen ännu roligare. Skrappen heter den och med den kan du till exempel skapa ett eget städplockarevenemang och bjuda in dina vänner, eller registrera hur mycket skräp du plockat. Läs mer och ladda ner appen på Håll Sverige Rents webbplats.

Publicerad:
4 mars, 2020